Fransa'dan Irak'a DEAŞ ziyereti

Fransa Dışişleri Bakanı, Suriye'deki Fransa vatandaşı DAEŞ'lilerin durumunu görüşmek amacıyla Irak'a gideceğini bildirdi.

DÜNYA 16.10.2019, 15:52
Fransa'dan Irak'a DEAŞ ziyereti

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransa vatandaşı 9 kadının Suriye'nin kuzeydoğusunda SDG'nin (Suriye Demokratik Güçleri) kontrolündeki kamptan kaçtığını duyurdu.

Suriye'de tutulan DEAŞ'lıların yargılanması konusunu görüşmek amacıyla yakında Irak'ı ziyaret edeceğini kaydeden Le Drian, ziyaretin zamanı hakkında bilgi vermedi.

Uluslararası koalisyona toplanma çağrısı

Le Drian, bu sabah katıldığı bir televizyon programında, DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyonun dışişleri ve savunma bakanları düzeyinde toplanmasını önerdiklerini, Avrupa Birliği'nin (AB) bu konuda ortak çağrı yapacağını da açıkladı.

Suriye'nin kuzeydoğusunda yalnızca El Hol kampında yüzde 94'ü kadın 68 bin kişi bulunuyor. El Hol dışındaki yedi kampta 12 binden fazla DEAŞ'lının tutulduğu biliniyor.

El Hol'da tutulanların 11 bini, diğer kamplarda tutulanların da 4 bini yabancı ülke vatandaşı. Türkiye, operasyon yaptığı bölgede DEAŞ'lıların tutulduğu bir hapishaneyi boş bulmuştu.

Yorumlar (0)