Fransa'dan algı operasyonu: "Saldırgan Allah-u Ekber dedi!"

Fransa'da Notre Dame Kilisesi bölgesinde bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Christian Estrosi, tutuklanan saldırganın "Allah-u Ekber" diye bağırdığını ifade etti. 

DÜNYA 29.10.2020, 14:25 29.10.2020, 14:32
Fransa'dan algı operasyonu: "Saldırgan Allah-u Ekber dedi!"

Bıçaklı saldırı, Fransa'nın Nice şehrinde düzenlendi. Konuya ilişkin açıklama Belediye Başkanı Christian Estrosi'den geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Belediye Başkanı Estrosi, söz konusu saldırının Notre Dame Kilisesi'nde ya da çevresinde gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Estrosi, saldırganın polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandığını bildirdi. 

Başı kesildi

Bıçaklı saldırı nedeniyle 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, birden fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi. 

Güvenlik güçleri, saldırı sonucu hayatını kaybedenler arasında bulunan bir kişinin ise başının kesildiğini duyurdu. 

Estrosi, basın mensuplarına saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, terör saldırısı ihtimali üzerinde durdurduklarını çünkü polis ekiplerince tutuklanan saldırganın "Allah-u Ekber" dediğini ifade etti. 

Diğer yandan, terör ile mücadele ekiplerinin bıçaklı saldırıyı incelediği belirtildi. İslam karşıtı söylemleriyle gündeme gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da Nice kentine doğru hareket ettiği kaydedildi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, son günlerde İslam karşıtı söylemleri ile gündemde. Ülkesinde birçok Müslüman yaşamasına aldırış etmeden İslam'ın dünya sorunu olduğunu ve her yerde kriz yarattığını iddia eden Macron, insanların başörtüsünü provokasyon malzemesi olarak kullandıklarını ileri sürmüştü. Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'e yönelik çirkin ve ahlâksızca karikatürleri devlet binalarına yansıtılmış, Macron bunu düşünce özgürlüğü olarak nitelendirmişti.

Yorumlar (0)