Fransa'da yangın dehşeti büyüyor! Kırmızı alarm verildi!

Fransa'da aşırı sıcakların etkisiyle Gironde bölgesinde başlayan orman yangını hızla büyüyor. Kırmızı alarm verilen bölgede hava sıcaklığının 44 dereceye çıkacağı bildirildi. İşte bölgedeki yangınlara dair son durum...

DÜNYA 18.07.2022, 15:00 19.07.2022, 13:26 Hakan Öksüz
Fransa'da yangın dehşeti büyüyor! Kırmızı alarm verildi!

Son haftalarda aşırı sıcakların görüldüğü Avrupa, orman yangınlarıyla boğuşuyor. Fransa'nın Gironde bölgesinde bir hafta önce başlayan yangınlar halen daha söndürülemedi. Bordeaux kentine yakın bölgede yaşayan vatandaşlara uyarı yapıldı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyor. Bölgede bulunan 7 bin 300 hektarlık alanın yandığı kaydedildi.

Hava sıcaklığı 44 dereceye çıkacak

Edinilen bilgilere göre yangın bölgesinin bazı kesimlerinde hava sıcaklığı 44 dereceyi görecek. Bölge için kırmızı uyarı veren Fransız uzmanlar, hava sıcaklığı ve rüzgârlar nedeniyle yangının etkili olduğu alanın genişleyebileceğini belirtiyor. 

Hızla ilerleyen yangın, bazı yerleşim bölgelerine yaklaştı. Can güvenliği tehlikesi nedeniyle yaklaşık 3 bin 500 kişi yangın bölgesinden tahliye edildi.

15 bölgeye "aşırı sıcak" uyarısı

Yetkililer, yangının bu şekilde sürmesi halinde daha fazla vatandaşın, yaşadıkları yerden tahliye edilmesi gerekeceğini bildirdi. Gironde'nin de aralarında yer aldığı 15 bölgeye "aşırı sıcaklık" uyarısında bulunuldu. Kırmızı alarm veren Gironde Valiliği, yangın söndürme çalışmalarında yaklaşık 2 bin itfaiyecinin görev aldığını duyurdu.

Uçakların üçte biri bakıma girdi

Yangın söndürme uçaklarından üçte birinin bakıma girdiği ve çalışmalarda yer alamadığı belirtildi. Bu durum, Fransız hükümetine yönelik tepkilerin artmasına neden oldu. Gironde Valiliği, bölgedeki ormanlık alanlara sivil girişinin yasaklandığını duyurdu. Langon kasabasının vali yardımcısı olan Vincent, "Yangınlar bir türlü kontrol altına alınamıyor. Hava sıcaklığı çok fazla ve rüzgâr da bize yardımcı olmuyor. Korkarım ki yangınlar yayılmayı sürdürecek." dedi.

Yorumlar (0)