Fransa'da siyahi kişiye polis şiddetine Macron'dan tepki

Fransa'da siyahi bir müzik yapımcısına polis tarafından şiddet uygulanması kamuoyu gündemine düşünce Macron, şiddetin hiçbir türlüsünün kabul edilemeyeceğine ilişkin bir mesaj yayınladı.

DÜNYA 28.11.2020, 15:24
Fransa'da siyahi kişiye polis şiddetine Macron'dan tepki

Fransa'da polis tarafından siyahi bir müzik yapımcısına şiddet uygulandı.

Yayınlanmış olan görüntüler ülke genelinde büyük bir tepkiye sebep oldu. Savcılar ırkçı hakaretlere maruz kaldığı ifade edilen Michel Zecler'in şiddet kullanılarak tutuklanmasına ilişkin bir soruşturma başlattı.

Bu kapsamda 4 polis memurunun sorgulama amacıyla gözaltına alındığı ifade edildi.

Emniyet tarafından da konuya ilişkin bir iç soruşturma açıldı.

"Gaddarlık ve şiddete geçit verilmemeli"

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Herkesin gördüğü ve Michel Zecler'in maruz kalmış olduğu bu şiddet kabul edilemez ve hepimiz için utanç verici bir durumdur. Ülkemiz, kimden ve ne şekilde gelirse gelsin gaddarlığa ve şiddete asla müsaade etmemeli. Fransa ırkçılığın ve nefretin yeşermesine geçit vermemeli." şeklinde konuştu.

Macron, görevi kanunları uygulamak olan kişilerin başlangıçta kendilerinin kanunlara uyması gerektiğini söyleyerek, hükümetten toplumda polise karşı olan güvenin yeniden yükseltilerek temin edilmesi için bir planlama hazırlamalarını istediğini de belirtti.

Yorumlar (0)