Fransa'da şimdi de 'Milli Görüş' yasağı gündemde

Fransız aşırı sağ parti Rassemblement National Genel Başkanı Marine Le Pen, kişisel Twitter hesabı üzerinden bir çağrıda bulundu. Le Pen, Fransa'daki Ülkü Ocakları'nın yanı sıra Milli Görüş vakıflarının da kapatılması gerektiğini ifade etti.

DÜNYA 03.11.2020, 19:11 03.11.2020, 19:17
Fransa'da şimdi de 'Milli Görüş' yasağı gündemde

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, MHP bağlantılı, Türk milliyetçisi 'Bozkurtlar' oluşumunu ortadan kaldırmak için hükümet olarak aksiyon alacaklarını duyurması sonrası Fransa aşırı sağcı parti liderinden Milli Görüş için de benzer bir istek geldi. Aşırı sağ parti lideri Marine Le Pen, Milli Görüş vakıflarının derhal kapatılmasını istedi.

'Hilafet yanlısı' olarak tanımladı

Konu ile ilgili kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Rassemblement National Genel Başkanı Le Pen, 71 cami ve 10 Türk okulunu yöneten Milli Görüş vakıflarının da kapatılması gerektiğini belirtti. Le Pen, Milli Görüş'ü 'hilafet yanlısı' olarak tanımladı.

Darmanin paylaşmıştı

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Ulusal Meclis Kanunlar Komitesi binası önünde yaptığı basın açıklamasında, hükümetin çarşamba günü gerçekleşecek olan Bakanlar Kurulu'nda Ülkü Ocakları'nın kapatılma kararının verileceğini söylemişti.

Yorumlar (0)