Fransa'da rekor sıcaklar: 30 yılda daha çok artacak!

Avrupa ülkelerini, gelecek yıllarda daha da yüksek sıcaklıklar bekliyor. Konuyla ilgili yapılan bir araştırma çalışmasının sonunda çarpıcı tablo gözler önüne serdi.

DÜNYA 31.08.2022, 18:00
Fransa'da rekor sıcaklar: 30 yılda daha çok artacak!

Küresel ısınma bağlı orman yangınları, Avrupa ülkelerini tehdit etmeye devam ediyor.

O Avrupa ülkelerden biri olan Fransa’da ise çok çarpıcı yeni bir tespite imza atıldı.

2050 yılına kadar hava tahmini yaptılar!

Fransa Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (INSEE) ile Fransa Meteoroloji İdaresi'nin paylaştığı verilere göre, ülkede 2050 yılına kadar her yaz mevsiminde, 16 ile 29 gün arasında havalar, normalin çok daha üstünde sıcak olacak.

Rekor sıcaklıklar yükselmeye devam edecek

Ülkede bu yaz mevsiminde yaşanan "rekor sıcaklar", iklim değişikliği nedeni ile daha da üst seviyelere çıkarak oldukça riskli bir hale gelecek.

En az 5 derece dolaylarında artması beklenen sıcaklık, Fransa'da nüfusun %80'inin yaşamını sürdürdüğü ana kara topraklarının büyük bir bölümünde etkisini gösterecek.

30 sene içinde 29 güne çıkacak

Ülkede 1976-2005 yılları arasında 16 gün süren kavurucu sıcaklar, 2050 yılına kadar uzayarak 29 güne kadar çıkabilir.

İç kesimler çok daha riskli

Özelliklede Auvergne-Rhone-Alpes'ta nüfusun %68'inin, Bourgogne-Franche-Comtee'de %47'sinin ve Occitanie'de %20'sinin anormal yüksek seviyedeki sıcaklıklardan oldukça fazla etkilenmesi ön görülüyor.

Kıyı bölgelerde yaşayanlar şanslı

Edinilen bilgiye göre; Normandiya, Bretonya, Korsika ile Fransız Rivierası gibi bazı kıyı bölgeler ise sıcaklıklardan iç kesimlere oranla daha az derecede etkilenecek.

Sıvı kaybı ile sıcak çarpması riski çok yüksek!

Yüksek hava sıcaklıkların geceleri de devam etmesinin, özellikle hassas bünye sahip insanlarda sıvı kaybı ile sıcak çarpması gibi bazı sağlık sorunlarına neden olması bekleniyor.

Yorumlar (0)