Fransa'da ordu sokağa indi

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerin kontrolü için 100 bin polis ve jandarma yerleşim birimlerinde görevlendirildi.

DÜNYA 17.03.2020, 06:47
Fransa'da ordu sokağa indi

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle Fransa genelinde serbest dolaşımın zorunlu haller dışında sınırlandıran uygulamanın kontrol edilmesi için 100 bin polis ve jandarmanın görevlendirildiğini duyurdu.

Basın toplantısı düzenleyen Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, Fransa genelinde dolaşımın zorunlu haller dışında sınırlandırılmasına ilişkin alınan karar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Zorunlu haller dışında dışarı çıkanların 135 avroya kadar para cezasına çarptırılacağını belirten Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, bu uygulamanın kontrol edilmesi için Fransa genelinde 100 bin polis ve jandarmanın görevlendirildiğini bildirdi.

Öte yandan Fransa Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından yaşamını yitirenlerin sayısı 148'e, vaka sayısı ise 6633'e çıktı.

Market, hastane ve işe gitme serbest!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle Fransa genelinde bugün yerel saatle 12.00'den itibaren serbest dolaşımın zorunlu haller dışında sınırlandırılacağını duyurmuştu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, zorunlu haller dışında dışarı çıkılmaması gerektiğini, market, hastane ve işe gitmenin serbest olacağını belirtmişti.

Fransa'da salgın sebebiyle tüm okul, kafe, restoran, bar, gece kulübü, sinema ve ticari iş yerlerinin kapatılması, sadece market, eczane, banka ve benzin istasyonlarının açık bırakılması kararı alınmıştı.

Yorumlar (0)