Fransa'da lise kitabında PKK skandalı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Elysee Sarayı'ndan ağırlanan PKK, şimdi de lise kitaplarına girdi.

DÜNYA 06.09.2020, 09:08
Fransa'da lise kitabında PKK skandalı!

Fransa Eğitim Bakanlığı müfredatında bulunmayan fakat 2020-2021 eğitim öğretim yılında yardımcı kaynak olarak hazırlanan kitapta bölücü terör örgütü YPG/PKK'ya iki sayfa ayrıldı.

Belin Yayınevi'nin bastığı lise tarih dersi lise yardımcı kitabı, Fransa'daki tüm liselerde öğrencilere ders kitabı olarak gösterilme zorunluluğu bulunmuyor. Fakat tarih öğretmenleri dilerse ders kitabı olarak okutabiliyor. Yani inisiyatif tamamen öğretmenlerde.

"Kürtler: Devleti olmayan ulus!"

Tarih dersi lise yardımcı kitabında yer alan "Devleti olmayan ulus: Kürtler" başlıklı ünitede “Kürtler dünyada devleti olmayan en büyük ulus" deniliyor. Kitapta bölücü terör örgütü PKK'nın geçmişi çarpıtılmış biçimde yansıtılıyor. PKK'nın geçmişi hakkında hazırlanan kronolojide Peşmerge de yer alıyor. Kitapta bölücü terör örgütü YPG'yi simgeleyen paçavralar ve silahlı tek tip kıyafetli teröristlerin fotoğrafı da bulunuyor.

Erdoğan Kürtleri hedef almış!

Tarih dersi lise yardımcı kitabında ayrıca 21 Ekim 2019 tarihli Le Monde gazetesinin "Suriye Kürdistanı'nın sonu" başlıklı haberi de kullanılmış.

Le Monde'nin haberinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin hudutlarının güvenliğini sağlamak, sınırlarının güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek maksadıyla 9 Ekim 2019 tarihinde başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nın "Kürtleri hedef aldığı" ileri sürülüyor.

Macron, PKK'lıları Elysee Sarayı'nda ağırlamıştı

Bölücü terör örgütü PKK/YPG’li teröristler tarafından 2016 senesinde Paris’te sözde "Rojava temsilciliği" kurulmasına göz yumulmuştu. Türkiye’nin yoğun eleştiri ve uyarılarına rağmen bu temsilcilik hâlâ faaliyette ve Fransa genelinde PKK’nın siyasi bürosu olarak çalışıyor.

2015 senesinde ise Elysee Sarayı’nda terör örgütü YPG’li teröristler ağırlanmıştı. Dönemin Cumhurbaşkanı François Hollande, terör örgütü YPG’ye her anlamda destekte bulunacağını açıkça belirtmişti.

Koltukta oturan değişse de proje değişmedi. 2018 yılında da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Amerika Birleşik Devletleri'nin önerisiyle "SDG" ismini kullanan teröristleri Elysee Sarayı’nda ağırlamış ve SDG'ye her türlü desteği sağlama vaadinde bulunmuştu.

Yorumlar (0)