Fransa'da İslam ve göçmen karşıtlığı seçim vaadi oldu!

Fransa'da, cumhurbaşkanı adayı ve aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Marine Le Pen, seçilmesi durumunda başörtüsünü yasaklamak istediğini açıkladı. Öte yandan aşırı sağcı diğer cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour ise seçilmesi durumunda 1 milyon göçmeni, Fransa’dan sınır dışı edeceğini duyurdu.

DÜNYA 05.04.2022, 07:31 05.04.2022, 15:48
Fransa'da İslam ve göçmen karşıtlığı seçim vaadi oldu!

10 Nisan’da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun yapılacağı Fransa'da, adayların söylem yarışı devam ediyor.

Göçmen ve İslam karşıtlığı, seçim vaadi oldu

Bir televizyon programına katılan aşırı sağcı Ulusal Birlik partisinin adayı Marine Le Pen, vaatlerini sıraladı.

“Başörtüsüne yasak getirmek istiyorum”

Fransız siyasetçi Le Pen’in açıklamış olduğu vaatlerinden biri ise başörtüsü yasağı... Le Pen, canlı yayında yaptığı açıklamada "Kamusal yerlerde başörtüsüne yasak getirmek istiyorum." sözlerini kullandı.

Başörtüsü yasağını okullarda genişletip kamusal alana da yaymak istediğini ifade eden Le Pen, göçün yasaklanmasıyla ilgili ayrıca referandum yapacağını dile getirdi.

Zemmour: “Sığınmacılar sınır dışı edilecek”

Diğer aşırı sağcı aday Eric Zemmour ise yaptığı açıklamada, seçilmesi durumunda 1 milyon göçmeni Fransa’dan sınır dışı edeceğini duyurdu.

Bir programa katılan Zemmour, Cumhurbaşkanı Macron’un 5 yıllık görev süresi boyunca 2 milyon sığınmacıyı ülkeye getirdiğini kaydetti ve "Ben de 1 milyon suçlu, yasa dışı yabancı göçmeni sınır dışı edeceğim." sözlerini kullandı. Öte yandan Zemmour, çifte vatandaşlığı bulunan suçluların, Fransız vatandaşlığını da iptal etmeyi planladığını açıkladı.

Yorumlar (0)