Fransa'da grev devam edecek!

Fransa'da hükûmetle uzlaşma sağlayamayan sendikalar, kamu çalışanlarına bugün için greve devam etmeleri çağrısına bulundu.

DÜNYA 10.12.2019, 01:36
Fransa'da grev devam edecek!

Fransa'da geçen hafta Perşembe günü başlayan grevin ardından hükûmetle sendikalar arasında dün yapılan görüşmelerde uzlaşılamaması sebebiyle protestolar bugün de devam edecek.

Fransız medyasına yansıyan haberlere göre, sendika liderleri ile ülkedeki emeklilik reformundan sorumlu Bakan Jean-Paul Delevoy'un yaptığı görüşmeler sonuçsuz kaldı. Her iki tarafın da istediği sonucu alamaması üzerine sendika liderleri "greve devam" açıklaması yaparak protestoları sürdüreceklerini duyurdu.

Geçen hafta perşembe günü yapılan, Fransa tarihinin 1995'ten bu yana en büyük protestolarına yaklaşık 800 bin kişi katılmıştı.

Gösterilerde, polisin şiddeti ve sert müdahalesi sebebiyle çok sayıda vatandaşın yanı sıra basın mensupları da yaralanmıştı.

Emeklilik reformu tepkisi

Fransa'da Sarı Yelekliler'in gösterilerinin ardından bir.ok farklı sektörün çalışanı Macron yönetiminin hazırladığı emeklilik reformuna tepki amacıyla ülke genelinde süresiz grev başlattı.

Söz konusu reform, emeklilikte memur ve işçi ayrımını ve ayrıcalıkları kaldırmayı, emeklilik yaşını kademeli olarak 62'den 64'e çıkarmayı öngörüyor ve onlarca sektörü olumsuz etkileyeceğe benziyor.

Yorumlar (0)