Fransa'da göçmenlere karşı ilginç uygulama

Fransa'nın Manş Denizi'ne kıyısı olan Calais şehrinde yönetim, göçmenlerin kamp kurmasını önlemek maksadıyla belirli noktalara kayalar döşedi.

DÜNYA 19.09.2022, 20:12
Fransa'da göçmenlere karşı ilginç uygulama

Fransa medyasında yer bulan haberlere göre, şehir merkezinde özellikle açık ve yeşil alanlara 12 Eylül tarihinden beri çok sayıda kaya parçası yerleştirildi.

Kayalar, özellikle de tren istasyonu yakınlarında yer alan Maas ve Tuna kıyılarındaki belirli yerlere bir metreden az aralıklarla konumlandırıldı.

Belediye Başkanı Natacha Bouchart, göçmenlerin kamp kurmasını önlemek maksadıyla gerçekleştirdikleri uygulamayı savunarak, "Şehir merkezinde halkımızı rahatsız eden kamplar istemiyorsak derhal harekete geçmeliyiz." sözlerini sarf etti.

Belediyenin kayalar için 45 bin avro (825 bin lira) bütçe ayırdığı belirtildi.

İnsan hakları örgütlerinden kınama

Bölgede yaşayan göçmenlere yardım eden çeşitli insan hakları örgütleri, kent yönetiminin İngiltere'ye geçmeye çalışan göçmenlerin kamp kurmasını önlemek adına böyle bir yöntem uygulamasını kınadı.

Yetkililer, kaya döşenen bölgelerde yazın göçmenlerin yaşadığını fakat 3 Ağustos'tan beri bölgenin boşaltıldığını ve geçtiğimiz haftaki büyük tahliyede tüm göçmenlerin Maas iskelesine getirildiğini kaydetti.

Yetkililer, şehir merkezinde bazı yerlerin ise örgütlerin göçmenlere temel besin maddeleri yardımı yapmasını önlemek için kayalarla çevrildiğini belirtti.

Calais yönetiminin geçtiğimiz haziran ayında köprüleri, altlarındaki göçmenleri kovmak amacıyla çitle çevirdiğini anımsatan yetkililer, bunun göçmenleri kent merkezinden uzaklaştırarak 'görünmez' kılmayı amaçladığını vurguladı.

Manş Denizi kıyısında yer alan Calais şehrinde, denizi aşarak İngiltere'ye geçmeye çalışan çok sayıda düzensiz göçmen yer alıyor.

Yorumlar (0)