Fransa'da emeklilik reformu tepkisi: İşçiler elektrikleri kesti!

Fransa'da emeklilik yaşının artırılmasını öngören reforma tepki gösteren enerji sektörü çalışanları, 2024 Yaz Olimpiyatları'nın düzenleneceği köyün ve stadın elektriğini kesti. İşçiler tarafından basılan elektrik santrallerine çok sayıda polis gönderildi.

DÜNYA 09.03.2023, 16:43 Hakan Öksüz
Fransa'da emeklilik reformu tepkisi: İşçiler elektrikleri kesti!

Fransa'daki enerji sektörü çalışanlarının emeklilik formuna tepki için perşembe gününü "elektrik tasarruf günü" ilan etmesi, ülke kamuoyunun gündemine oturdu. Greve giden işçiler, ülkenin çeşitli bölgelerindeki elektrik santrallerine giden enerji akışını kesti.

Elektrik akışının kesildiği yerlerden biri de 2024 Yaz Olimpiyatları'nın düzenleneceği köyde bulunan şantiye oldu. Köyün yanı sıra 2024 Yaz Olimpiyatları'nın gerçekleştirileceği Stade De France'ın elektriği de kesildi. Yaşanan olay üzerine elektrik santrallerine giden polis güçleri, işçilere "alandan ayrılın" çağrısında bulundu.

Fransa'daki emeklilik reformu, tartışmaların odağında

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, 1 Eylül itibarıyla emeklilik yaşının her yıl 3 ay yükseltileceğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Macron'un seçim vaatlerinden birinin de bu olduğunu belirten Elisabeth Borne, şu an 62 olan emeklilik yaşının 2030'da 64'e çıkacağını ifade etmişti. Emeklilik maaşının tamamının alınabilmesi için 2027 yılında "43 yıl prim ödeme" koşulunun yürürlüğe konulacağı açıklanmıştı.

Yorumlar (0)