Fransa'da darbe sesleri: İkinci kez bildiri yayınladı!

Fransa ordusunun önemli bir bölümü ülkenin iç savaşa doğru sürüklendiğini ifade ederek hükümete karşı ikinci kez bildiri yayınladı.

DÜNYA 10.05.2021, 11:09 11.05.2021, 08:00
Fransa'da darbe sesleri: İkinci kez bildiri yayınladı!

Ülkede ikinci defa iç savaş uyarısında bulunan Fransa ordusu Macron’un başını çektiği yönetime hitaben ikinci defa bildiri yayınladı.

“İslamcılığa taviz veriyorsunuz”

Aşırı sağcı görüşte olmasıyla bilinen Valeurs Actuelles dergisinde, yayımlanan ikinci bildiride, şöyle denildi, “Bu bildiriye imza atmış olan askerlerin tek bir hataları var o da ülkelerini sevmek. Biz yasa gereği açıkça kendimizi ifade edemiyoruz. Ancak ülkedeki bazı durumlara sessiz kalmamız söz konusu olamaz. Orta Afrika, Mali, Afganistan ve diğer bölgelerde şimdi aramızda olmayanlar düşman ateşini gördüler. Onlar Fransa’da şimdi taviz vermiş olduğunuz İslamcılığı ortadan kaldırmak için öldüler. Fransa’da bulunan dini gruplar için Fransa hiçbir anlam ifade taşımıyor. Fransa onlar için aşağılama ve nefretten başka bir manaya gelmiyor. Kasaba ve şehirlerimizde ülkeye ve tarihimize karşı şiddetin ve nefret söylemlerinin daha da arttığını görmekteyiz. Burada iç savaşın ortaya çıkması durumunda Fransa ordusu devreye girecektir. Çünkü bu zaten ordudan istenecektir. Şuanda Fransa iç savaşa doğru sürükleniyor ve bunun hazırlığı yapılıyor. Bu bahsettiğimiz gruplara karşı İsrail’in Filistin topraklarında uygulamaya koyduğu kontrol noktaları modeli oluşturulmalı ve giriş çıkışlar sınırlandırılmalıdır”

İlk bildiri nasıl gerçekleşti?

Fransa ordusundan emekli olmuş 20 general, 100 muvazzaf ve binden fazla asker, Valeurs Actuelles dergisinin sitesinde 21 Nisan'da ilk bildiriyi yayımlamış ve ülkede giderek artan bir kaos ortamı oluştuğuna, Cumhurbaşkanı Macron'un bu kaosu önleyememesi durumunda iç savaş çıkacağına dikkat çekilmiş ve yaşanacak ölümlerden hükümetin sorumlu olacağı ifade edilmişti.

Ülkedeki İslamcı grupların Fransa'da bir toplumsal parçalanmaya neden olduğu iddia edilen ilk bildiride, ülkeyi yönetenlerin bu tehlikeyi ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atması gerektiği savunulmuştu.

Fransa'da bildiriler haricinde ayrıca 16 emekli generalin, Ulusal Mecliste yer alan siyasi gruplara birer dosya göndererek ülkedeki İslamcılığa karşı strateji geliştirilmesini istediği ve iç savaş vurgusu yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)