Fransa'da cumhurbaşkanı adayından Müslümanlara küstah çağrı! 'Sizi asimile olmaya çağırıyorum'

Fransa'da, aşırı sağcı olmasıyla tanınan cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour, Fransa’da bulunan tüm Müslümanları asimile olmaya çağırdı.

DÜNYA 01.12.2021, 07:36 01.12.2021, 08:06
Fransa'da cumhurbaşkanı adayından Müslümanlara küstah çağrı! 'Sizi asimile olmaya çağırıyorum'

Fransa'da, cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan aşırı sağcı yazar ve gazeteci Eric Zemmour, bir televizyon kanalına açıklama yaptı. 

“Müslümanları asimile olmaya çağırıyorum”

Zemmour, 2022’nin Nisan ayında yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimini kazanması durumunda Fransızların ve "Fransız Müslümanların" cumhurbaşkanı olacağını öne sürdü ve şunları söyledi:

"Başkalarının tam tersine, İslam ve İslamcılık arasında ben ayrım yapmıyorum. İkisi de hemen hemen aynı şey. Fakat Müslümanlar ve İslam arasında ayrım yapıyorum. Bütün Müslümanları asimile olmaya, siyasi ve hukuki kural empoze eden İslam'ı reddetmeye çağırıyorum."

Zemmour ayrıca, 1789’da Yahudilere söylenen "Ulus olarak Yahudilere hiçbir şey vermemeliyiz, birey olarak Yahudilere her şeyi vermeliyiz" şeklinde söylenen ifadenin Müslümanlar için geçerli olduğunu öne sürdü.

“Kadınları en iyi savunan kişi benim”

Zemmour, kadınları da en iyi savunan aday olduğunu da iddia etti.

Zemmour, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla birlikte cumhurbaşkanlığı için adaylığını açıklamıştı.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu, 10 Nisan 2022'de gerçekleştirilecek. İlk turda adaylardan birinin, salt çoğunluğu sağlayamadığı durumlarda en çok oyu alan iki aday, 24 Nisan'da yapılacak olan ikinci turda yarışacak.

Nefret içerikli sözleriyle ceza almıştı

Henüz adaylığını açıklamadan kısa süre içinde anketlerde hızla yükselen aşırı sağcı yazar ve gazeteci Zemmour, göçmen ve İslam karşıtı, aşırı muhafazakar, ulus-devlet anlayışını takip eden ve milliyetçi biri olarak ön plana çıkıyor.

1958'de Paris'te Cezayir asıllı Yahudi bir ailede doğan Zemmour, 2019’un Eylül ayında bir TV programında Müslümanlara karşı nefret içerikli sözleri sebebiyle 3 bin euro para cezası almıştı.

Yorumlar (0)