Fransa Başbakanı açıkladı: Ülkeye giriş ve çıkışları kapatıyoruz!

Fransa Başbakanı, 31 Ocak itibarıyla AB ülkeleri dışından ülkeye giriş ve çıkışların yasaklanacağını kaydetti.

DÜNYA 30.01.2021, 00:00 31.01.2021, 09:18
Fransa Başbakanı açıkladı: Ülkeye giriş ve çıkışları kapatıyoruz!

Fransa Başbakanı Jean Castex, düzenlemiş olduğu basın toplantısında koronayla mücadeleye ilişkin yeni kısıtlamalar getirildiği bilgisini paylaştı.

“Avrupa Birliği’nin dışındaki ülkelere giriş ve çıkış yasaklanacak”

Yeni kısıtlamalar dahilinde Fransa, AB dışındaki ülkeler için sınırlarını kapattı. Castex, “Zorunlu sebepler dışında Fransa’dan Avrupa Birliği dışındaki bir ülkeye giriş ve çıkış yasaklandı. Alınan karar gece yarısı itibarıyla geçerli olacak. Ülkeye giriş için PCR testinin negatif olması zorunluluğu sürecek.” dedi.

“Süpermarketlerde önlemler daha da güçlü olacak”

Dükkanlara ve alışveriş merkezlerine getirilen kısıtlamalara da değinen Castex, 20 bin metrekareden büyük olan alana sahip gıda dışında kalan dükkanlar kapatılacaktır. Pazartesi’den sonra süpermarketlerde de önlemler güçlendirilecek.” şeklinde konuştu.

Ülke genelinde saat 18.00-06.00 arasındaki sokağa çıkma yasağının sürdüğünü kaydeden Castex, sokağa çıkma yasağına uyulup uyulmadığını kontrol etmek amacıyla daha çok polis ve jandarmanın görevlendirileceğini kaydetti.

Castex, olası bir karantina uygulanmasına ilişkin ise, “Karantinanın Fransızları kötü bir şekilde etkilediğini biliyoruz. Bundan kaçınmak amacıyla kendimize bir şans verebileceğimizi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)