Foreign Policy, Türkiye'nin Suriye'ye askeri harekat kararlılığını yazdı

Washington merkezli dergi, Amerikalı yetkili isimlerin, Ankara'daki muhataplarıyla görüşmelerinden sonuç alınamadığını bildirdi. 

DÜNYA 02.12.2022, 10:54
Foreign Policy, Türkiye'nin Suriye'ye askeri harekat kararlılığını yazdı

Türkiye, son dönemde Suriye'nin kuzeyinden düzenlenen terör saldırılarına karşı etkili hava operasyonları düzenledi.

Terörü kaynağında bitirmek isteyen Türkiye, kara harekatı için hazırlıklarını sürdürüyor.

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) operasyon kararlılığına vurgu yaptı.

ABD'nin Suriye operasyonuna karşı çabaları

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi için bu durumun bir diplomatik kriz olduğunu yazan dergi, "ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, çarşamba günü, Türk kuvvetlerinin Suriye'ye geniş kapsamlı saldırısını engellemeye çalışmak için Ankara'daki yetkililerle telefon görüşmeleri yaptı." sözlerini kullandı.

Ayrıca ABD'nin eski Suriye temsilcisi ve eski Ankara büyükelçisi James Jeffrey'in, Milli Savunma Bakanı Akar ile bizzat görüşmek için Ankara'da olduğu kaydedildi.

Görüşmeler, Türkiye'yi durduramadı

Diğer yandan daha önce de yapılan benzer görüşmelerin, Türkiye'yi askeri operasyonlardan geri adım attırma noktasında başarısız olduğuna da vurgu yapıldı.

Dönemin ABD Başkanı Donald Trump iktidarındaki Savunma Bakan Yardımcısı olan Mick Mulroy, "Türkiye'nin savunma hakkı var." sözlerini kullandı.

Terör örgütünden "ortağımız" diye söz ettiler

Terör örgütü PYD/PKK'nın paravan kuruluşu SDG için "ortağımız" ifadelerini kullanan Mulroy, "Fakat ortağımıza zorla saldırıyorsa, onların da buna karıştığına ilişkin kanıt sunması gerekir. Yapamazlarsa, ABD bu operasyonları durdurmaları noktasında ısrar etmelidir." gibi bir tez öne sürdü.

Ayırca Foreign Policy'nin, konuya ilişkin haberinde "işgal" kavramını kullanarak Türkiye'ye karşı algı oluşturmaya çalıştığı da görüldü.

Erdoğan: Terör örgütünü ortadan kaldırma etme ahdimizi tekrarlıyoruz

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güney sınırlarımızda yürüttüğümüz harekatlarda ciddi kayıplar veren terör örgütü, sınırlarımızdaki sivil yerleşimlere yaptığı havan saldırılarıyla masumların kanını akıtarak kirli yüzünü göstermiştir. 

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde düzenlenen saldırı sonucunda 5 yaşındaki bir evladımız ile 22 yaşında genç bir öğretmenimizi katleden terör örgütünü son militanına kadar ortadan kaldırma ahdimizi tekrarlıyoruz." sözlerine yer vermişti.

Yorumlar (0)