Floyd'un katilinin suçlaması düşürüldü!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) siyahi George Floyd'un boynuna bastırarak ölümüne yol açan polis memuru hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu polis memurunun 3'üncü dereceden cinayet suçlamasının düşürüldüğü öğrenildi. 

DÜNYA 23.10.2020, 08:45 23.10.2020, 17:00
Floyd'un katilinin suçlaması düşürüldü!

Olay, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Minnesota eyaletinde bulunan Minneapolis şehrinde meydana gelmişti. Derek Chauvin isimli polis memuru, siyahi George Floyd'u gözaltına almak istemiş, o sırada orantısız güç kullanarak diziyle boynuna bastırmıştı. George Floyd'un "Nefes alamıyorum" demesine rağmen eylemine devam eden polis memuru, siyahi adamın ölümüne yol açmıştı.

Alınan bilgiye göre, Derek Chauvin'in üçüncü dereceden cinayet suçlaması düşürüldü. Söz konusu polis memurunun, ikinci dereceden cinayet suçlaması ile yargılanmasının sürdürüleceği bildirildi. Konuya ilişkin karar, hâkim Peter Cahill tarafından duyuruldu. 

Ne olmuştu?

Derek Chauvin'in kefaletinin 1 milyon dolar olduğu ifade edilmiş, söz konusu polis memuru 7 Ekim günü koşullu kefalet ile serbest bırakılmıştı. Derek Chauvin adına Allegheny Casualty'nin garanti ettiği bir tahvil sunulmuştu. 

Olayın başlangıcı

25 Mayıs 2020: Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Minnesota eyaletinde bulunan Minneapolis şehrinde George Floyd, bir dükkânın önünde polis memurları tarafından gözaltına alınmıştı. Ortaya çıkan görüntülerde, Derek Chauvin isimli polis memurunun, dizini siyahi adamın boğazına uzun bir süre boyunca bastırdığı fark edilmişti. George Floyd'un "Nefes alamıyorum" demesine rağmen polis memurunun umursamadığı fark edilmişti. George Floyd, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

26 Mayıs 2020: George Floyd'u gözaltına alan 4 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı bildirilmişti. Olaya ilişkin görüntülerin sosyal medya platformlarında yayılması üzerine halk ayaklanmıştı. Minneapolis şehrinde birçok kişi sokaklara dökülmüştü. Polis araçlarının kundaklandığı ve bir karakol binasının duvarlarına yazılar yazıldığı görülmüştü.

27 Mayıs 2020: Söz konusu protestolar, Los Angeles ve Memphis gibi farklı şehirlere de dalga dalga yayıldı. Oregon eyaletine bağlı Portland şehrinde ve farklı yerlerde göstericilerin yere yattıklarını ve olaya ithafen "Nefes alamıyorum" diye bağırdıkları fark edilmişti. Öte yandan, Minneapolis şehrinde George Floyd'u gözaltına alan polis memurlarının çalıştığı karakol kundaklanmış, bina tahliye edilmiş ve polis memurları da geri çekilmişti.

Yorumlar (0)