Floyd protestoları Londra'ya da sıçradı!

ABD'de polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitiren siyahi George Floyd için İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen eylemlerde polis ile protestocular arasında arbede çıktı.

DÜNYA 04.06.2020, 09:10
Floyd protestoları Londra'ya da sıçradı!

ABD'de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd için başlayan protesto gösterileri, İngiltere'ye de sıçradı. 

Londra'da bulunan Hyde Park'ta bir araya gelerek yürüyemeye başlayan binlerce protestocunun Parlamento Meydanı’na varması üzerine arbede çıktı. Parlamento Meydanı yakınlarında bulunan Başbakanlık binası 10 Numara önünde olaylar çıktı. O esnada bir polis memurunun yumruklandığı fark edildi. 

Yerel saatle 19.00 (Türkiye saati ile 21.00) sularında protestocuların birçoğu dağıldı ancak bir kısmı eylemlerini sürdürdü.

Başbakanlık Binası yakınlarında bulunan Dışişleri Bakanlığı önünde polis ile protestocular arasında tekrar arbede çıktı. Parlamento Meydanı’nda havanın kararması sonrası benzer görüntüler ortaya çıktı. 

"İngiltere masum değil" sloganları atıldı

Çıkan olaylar sırasında protestocular, polis arabalarının önlerini keserek polise pet şişe fırlattı. Olaylarda yaralandığı düşünülen bir protestocunun polislerin arasında yerde yattığı fark edildi.

Eylemlerde siyahilerin hayatlarının değerli olduğuna, adalet olmazsa barışını sağlanamayacağına ve İngiltere'nin masum olmadığına dair sloganlar atıldı.

Bunun üzerin protestoculardan bazıları gözaltına alındı. 

Pazar günü de Parlamento Meydanı'nda bulunan ABD Büyükelçiliği önünde yeni protestoların gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Johnson: Dehşete düştüm

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, protestolar esnasında gerçekleştirdiği basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soru üzerine, George Floyd'un yasını tuttuğunu ve ona olanları görünce dehşete düştüğünü söyledi.

İngiltere Başbakanı Johnson, ırkçılık ile ırkçı şiddetin toplumda yerinin olmadığına dikkat çekti. 

Yorumlar (0)