Floyd davasında sevindiren karar

ABD'de George Floyd'un öldürülmesine ilişkin görülen davada Floyd’un ölümünden sorumlu tutulan eski polis memuru Derek Chauvin’i suçlu bulan mahkemenin kararı ülke genelinde sevinçle karşılandı.

DÜNYA 21.04.2021, 10:49 21.04.2021, 17:55
Floyd davasında sevindiren karar

Minnesota eyaletinde görülen duruşmada, mahkeme jürisi tarafından eski polis memuru Derek Chauvin’in suçlu bulunmasının ardından Floyd taraftarları, sonucu memnuniyetla karşıladıklarını ifade eden yüzlerce mesaj paylaştı.

“Adalet yerini buldu”

Duruşmanın görüldüğü mahkemenin önünde toplanan Floyd taraftarları kararın açıklanmasından sonra sevinç gösterilerinde bulunarak “Adalet yerini buldu” şeklinde sloganlar attılar.

Kararın ardından bazı göstericilerin sevinç gözyaşları döktüğü görülürken mahkemesonrası basın toplantısı düzenleyen Minnesota Başsavcısı Keith Ellison ise konuşmasında adaletin yerini bulduğunu ifade ederek, davayı sabırla bekleyen halka teşekkürlerini iletti.

Ellison, “Bugün alınan kararın adaleti tam sağladığını düşünmüyorum çünkü gerçek adalet her zaman yeni bir yapılanma demektir. Adalete giden ilk adım ise daima hesap verilebilirliktir” dedi.

Minnesota Valisi Tim Walz ise açıklamasında, “Mahkemede hesap vermek adaletin ilk adımıdır. Daha bu anlamda yapacak çok işimiz var” diye konuştu.

Beyaz Saray’dan da açıklama yapıldı

Karar, başkent Washington’da da memnuniyetle karşılanırken Beyaz Saray’dan da davanın sonucuna ilişkin açıklama yapıldı.

Polis memuru Chauvin’in mahkemece suçlu bulunmasından sonra ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamal Harris’in, Floyd’un ailesini telefonla arayıp, “Bu acıyı hiçbir şey sonlandıramaz ama en azından şaun biraz adalet var” dedikleri belirtildi.

Senato başkanı Demokrat Charles E. Schumer da ise mahkeme kararına ilişkin açıklamasında herkesin bildiği bir şeyin 1 yıl sonra resmiyete dökülmesi olarak yorumladı. 

Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, “Adalet için yaşamını adayan Floyd’a teşekkür ederim” dedi.

29 Mart’tan bu yana süren davanın juri üyeleri, 10 saatlik müzakerelerin ardından geçtiğimiz dün, polis memuru Chauvin'i 2 ve 3 derece cinayet ile ve 2 derece ile de adam öldürme suçlamalarının tamamından suçlu olduğuna oybirliği ile karar vermişti.

Yorumlar (0)