Flaş uyarı: Çin'den sarı virüs tozu geliyor!

Kuzey Kore, Çin'den "sarı virüs tozunun" geldiğine dair flaş bir uyarıda bulundu. Vatandaşların evlerinden çıkmamaları gerektiği ifade edildi. 

DÜNYA 23.10.2020, 16:52 23.10.2020, 17:01
Flaş uyarı: Çin'den sarı virüs tozu geliyor!

Kuzey Kore devlet televizyonundan "sarı virüs" tozu uyarısı geldi. 

KCTV, Çin'den rüzgârla birlikte sarı virüs tozunun yayılacağını ifade etti. Bu nedenle Kuzey Kore genelinde dış mekânda yapılan inşaat çalışmalarına ara verildiği bildirildi. 

Konuya ilişkin bir uyarı da Rodong Sinmun gazetesinden geldi. Söz konusu gazete, bütün işçilerin sarı virüs tozuna karşı dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti. 

Öte yandan, Kuzey Kore'de bulunan büyükelçiliklere de sarı virüs tozuna ilişkin uyarıda bulunulduğu ifade edildi. 

Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da bulunan Rusya Büyükelçiliği, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığının hem Rusya Büyükelçiliği'ni hem de ülkede yer alan diğer diplomatik misyonları sarı virüs tozuna ilişkin uyardığı belirtildi. Söz konusu açıklamada, herkesin Perşembe günü boyunca evde kalması ve pencerelerini kapalı tutması gerektiği ifade edildi. 

Yapılan uyarıdan sonra başkentte bulunan sokak ve caddelerin neredeyse tamamen boş kaldığı fark edildi. 

Koronavirüsü yayabilir mi?

Çin'de ve Moğolistan'da bulunan çöllerden yılın belirli dönemlerinde Kuzey Kore ve Güney Kore'ye toz bulutları gidiyor. Rüzgârla taşınan toz bulutlarının hem Kuzey Kore'de hem de Güney Kore'de farklı sağlık problemlerine neden olduğu biliniyor. Fakat söz konusu toz bulutlarının yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaştırabileceğine ilişkin herhangi bir delil yok. 

Kuzey Kore ise yeni tip koronavirüsün (Covid-19) havadan bulaşabileceğini belirterek, herkesin toz bulutlarına karşı dikkatli olması gerektiğini bildirdi. Güney Kore de toz bulutlarının yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yayabileceği konusunda uyardı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hastalık Kontrol Merkezleri, daha önce yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) uzun süre havada asılı durabileceğini ancak açık havada bulaşmasının çok nadir olduğunu kaydetmişti. 

Kuzey Kore'nin yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı katı tedbirler uyguladığı biliniyor. Kuzey Kore'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası olmadığı ileri sürülüyor. Bilim insanları ise ülkede hiç vaka olmadığına inanmıyor. 

Yorumlar (0)