Firari CEO'dan bomba iddia: Günde 40 milyon dolar!

"İtiraf etmezsem, ailemin peşine düşeceklerini söylediler" diyen Eski Nissan CEO'su Ghosn, "Tutuklandığım 2018 yılından bu yana Nissan günde 40 milyon dolar kaybetti" açıklamasını yaptı.

DÜNYA 08.01.2020, 17:04 13.01.2020, 14:12
Firari CEO'dan bomba iddia: Günde 40 milyon dolar!

Özel jetle kaçırılırken İstanbul'un da güzergâh olarak kullanıldığı ortaya çıkan Ghosn, Beyrut'ta basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Gazetecilerin büyük ilgi gösterdiği basın toplantısına, çok sayıda korumayla gelen firari CEO, "Tutuklandığım 2018 yılından bu yana Nissan günde 40 milyon dolar kaybetti" dedi.

"Savcılar sahte bilgileri basınla paylaştı"

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Ghosn, "İddialar tamamen yalan, savcılar sahte bilgileri basınla paylaştı ve kanıtlarla oynadı"  ifadelerini kullandı.

"Ailemin peşine düşeceklerini söylediler"

"İtiraf etmezsem, ailemin peşine düşeceklerini söylediler" diyen Ghosn, ailesini korumak için kaçtığını söyledi. Kendisine "psikolojik baskı" yapmak için, Japon yetkililerin, eşiyle görüşmesine de izin vermediğini aktaran Ghosn, yargı sürecinin en az 5 yıl süreceğini belirtti.

"Japon adalet sisteminin kurbanı oldum"

Japon adalet sisteminin kurbanı olduğunu savunan Ghosn, "Hiç tutuklanmamalıydım" şeklinde konuştu.

Film gibi firar!

Dünya medyasındaki iddialara göre, özel jetle İstanbul'dan Osaka'ya giden bir grup paralı asker, akşam yemeğinde sahne almak için 24 saat kameralarla izlenen Ghosn'un evine müzik grubu üyeleri kılığında sızdı. 

2 metrelik kontrbas çantasına girdi

Eski CEO, yaklaşık 2 metrelik kontrbas çantasına girerek uçağa bindirildi. Osaka'dan havalanan uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Burada 1.5 saat bekleyen Ghosn, başka bir jetle Beyrut'taki Refik Hariri Havalimanı'na götürüldü.

Yasal yollarla Lübnan'a giriş yaptığı kaydedilen Ghosn'un Fransız pasaportuyla seyahat ettiği düşünülüyor.

Kırmızı bülten kararı verildi

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), Japonya'dan Lübnan'a kaçan Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını bildirdi.

Eşi Carole mu organize etti?

Ghosn'un firarını eşi Carole'un organize ettiği ve Carole'un kardeşleri ile onların Türkiye'deki bağlantılarının desteğiyle eşini kaçırdığı öne sürülüyor. 

Yorumlar (0)