Finlandiya, Kovid-19'a karşı vizonları aşılama kararı aldı

Finlandiya'da, Kovid-19'la mücadele kapsamında vizonların aşılanmasına ilişkin yürütülen projeye onay çıktı. Bu kararla birlikte Finlandiya, AB’de vizonları aşılayan ilk ülke olacak. 

DÜNYA 01.10.2021, 11:30 02.10.2021, 10:31
Finlandiya, Kovid-19'a karşı vizonları aşılama kararı aldı

Kovid-10 ile mücadelede pek çok çalışmanın yapıldığı Finlandiya'da ilginç bir karara imza atıldı.

Vizonlar, Kovid-19’a karşı aşılanacak

Veterinerlik faaliyetlerini denetleyen Tarım ve Orman Bakanlığı'nın himayesinde bulunan Finlandiya Gıda Kurumu, Finlandiya Kürk Hayvanları Yetiştiricileri Derneği ile birlikte Helsinki Üniversitesi'ndeki bir grup araştırmacının ortak bir proje kapsamında vizonlar için geliştirilen Kovid-19 aşısına ilaç yasasında “şartlı kullanım izni” verdi.

"FurcoVac” ismi verilen aşı, geçen yıl bu yana geliştirilmeye devam ederken, söz konusu proje, aşının bütün haklarına sahip olduğu belirtilen FIFUR tarafından finanse edildi.

Finlandiya bir ilke imza atacak

FIFUR CEO'su Marja Tiura tarafından yapılan açıklamada, "Fin kürk endüstrisi, AB’de Kovid-19’a karşı vizonları aşılayan ilk ülke olacak" açıklamasını yaptı.

Finlandiya'da şu ana kadar vizon çiftliklerinden Kovid-19 vakasına rastlanmasa da Danimarka ve Hollanda'da binlerce vizon Kovid-19 sebebiyle itlaf edilmişti.

Yorumlar (0)