Finlandiya'dan 'Kur'an-ı Kerim' kararı

Finlandiya'da kamuya açık olan noktalarda Kur'an-ı Kerim gibi mukaddes kitapların yakılmasına müsaade edilmeyeceği bildirildi.

DÜNYA 30.01.2023, 23:12
Finlandiya'dan 'Kur'an-ı Kerim' kararı

Ülke basında yer bulan habere göre, Finlandiya Ulusal Polis Kurulu, mukaddes kitapların ateşe verilmesini 'cezalandırılabilir suç' olarak değerlendirmeye alacak.

Bu doğrultuda, mukaddes kitapların saygısızlığa maruz kalması da benzer şekilde değerlendirilecek.



"Müdahalede bulunuruz"


Finlandiya Ulusal Polis Kurulundan Vesa Pihajoki, "Kur'an-ı Kerim'in ateşe verilmesi planlanmış olsaydı polis, eylemi gerçekleştiren şahsa müsaade edilmeyeceğini evvelden bildirirdi. Ayrıca mevzubahis faaliyet bir eylem esnasında veyahut güvenlik güçlerinin dikkatini çeken bir başka durumda gerçekleşirse güvenlik güçleri müdahalede bulunacaktır." sözlerini sarf etti. 

Bahse konu haberde, ülke hukukunun diğer tüm İskandinav ülkelerinin tersine 'dini sulhu' koruduğu ve ihlale ceza verilebileceği bilgisi aktarıldı.



Ne olmuştu?


İsveç'te geçtiğimiz 21 Ocak tarihinde Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi'nin lideri Rasmus Paludan, ülkemizin Stockholm Büyükelçiliğinin önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermiş, kalabalık bir polis koruması altında yapılan eylem esnasında Paludan'ın yanına hiç kimsenin yaklaşmasına müsaade edilmemişti.

Paludan, 27 Ocak tarihinde de Danimarka'da cami karşısında ve ülkemizin Kopenhag Büyükelçiliğinin önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.

Yorumlar (0)