Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö: “Putin çok değişti”

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, Putin hakkında ilk kez konuştu. Rus Devlet Başkanı’nın davranışlarının “öngörülemez” olduğunu belirten Niinistö, son 10 senede onunla pek çok kez yüz yüze ve defalarca telefonda görüştüğünü ancak hiçbir şekilde aklından geçenleri okuyamadığını ifade etti. 

DÜNYA 21.02.2022, 07:37 22.02.2022, 10:09
Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö: “Putin çok değişti”

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, katıldığı bir televizyon programında özel açıklamalarda bulundu. Gündemden düşmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında konuşan Niinistö, eleştiriler kaydetti.  



“Davranışları kesinlikle öngörülemez” 

Niinistö’nün aktardıkları şu yöndeydi: “Vladimir Putin ile son 10 sene içinde pek çok kez yüz yüze geldik ve defalarca da telefonda görüştük. Ancak onun şu anda Ukrayna hakkında ne düşündüğünü kestiremiyorum. Düşünceleri ve davranışları hiçbir şekilde öngörülemez.” 



“Son dönemlerde çok değişti” 

“Vladimir Putin, son dönemlerde çok değişti. Fakat bu kasıtlı bir davranış da olabilir. Kendisi insanların kafasını karıştırmak istiyor olabilir. Şu an küresel olarak içinde bulunduğumuz dönemin, Soğuk Savaş döneminden daha olumsuz olduğunu düşünüyorum.” 

Yorumlar (0)