Finlandiya Başbakanı’ndan NATO mesajı: “Türkiye umarım onaylar”

Liderler düzeyinde Prag’da gerçekleştirilen Avrupa Siyasi Topluluğu görüşmelerine Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’de katılım sağladı. Burada konuşma yapan Marin, NATO'ya üye olmak istediklerini yeniden dile getirerek, “Üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

DÜNYA 07.10.2022, 14:12
Finlandiya Başbakanı’ndan NATO mesajı: “Türkiye umarım onaylar”

Prag’da düzenlenen görüşmeye katılan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, burada ülkesinin NATO'ya üyelik aşamalarını değerlendirdi.

“Finlandiya mesele değil”

Dün Prag'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme sağlayan Sanna Marin, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Görüşmenin detaylarını açıklayan Marin, Erdoğan ile Finlandiya’nın NATO’ya girişinde devam eden onay sürecini konuştuklarını ifade etti.

“Protokolleri aksatmadan yerine getiriyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Finlandiya hakkında bir sorun bulunmadığını" söylediğini dile getiren Marin, "Türkiye ana konu olarak önümüze geldiğinde politikalarımızda her zaman tutarlı davrandık. (NATO'nun) Madrid Zirvesi'nden daha önce görüşmeleri sağladık. Şu anda da tarafımız o protokolleri aksatmadan yerine getiriyoruz. Umuyorum ki Türkiye, NATO’ya girişimiz için en kısa zamanda onay verir.” dedi.

“İsveç ile aynı anda katılım sağlanması önemli”

Edinilen bilgilere göre, Türkiye ile İsveç arasında gerçekleştirilen görüşmeler adına yorumda bulunmaktan çekinen Marin, "İsveç ve Finlandiya’nın NATO'ya aynı zamanda girmesini gerektiğinin önemli düşünüyorum. Çünkü yapılan bu çalışma Avrupa'nın kuzeyin için bir güvenlik konusudur." diye ekledi.

Yorumlar (0)