Filozof Jürgen Habermas, Almanların baskısına yenik düştü: BAE ödülünü reddetti 

91 yaşındaki Alman Filozof, kendisine verilen BAE’nin ödülü karşısında Alman medyasından gelen tepkilere daha fazla karşı duramadı. Ünlü Filozof, ödülü almaktan vazgeçti. 

DÜNYA 03.05.2021, 09:53 04.05.2021, 00:25
Filozof Jürgen Habermas, Almanların baskısına yenik düştü: BAE ödülünü reddetti 

Almanya başta olmak üzere dünyanın tanınmış filozoflarından olan Jürgen Habermas, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından kendisine verilen “Şeyh Zayed Kitap Ödülü’nü” kabul edeceğini açıklamıştı.

Açıklamayı yaptığı günden itibaren başta Alman medyası olmak üzere pek çok Alman vatandaşının tepkisine maruz kalması üzerine geri adım attı ve ödülü kabul etmeyeceğini açıkladı.

“Kararım yanlıştı”

Habermas, uluslararası bir dergiye yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde, bu yıl bana verilen Şeyh Zayed Kitap Ödülü’nü alacağımı açıklamıştım. Kararım yanlıştı. Yaptığım bu açıklamada kararımı düzeltiyorum. O açıklamayı yaptığım sırada ödülü veren kuruluş ile BAE’deki siyasi sistem arasında yakın ilişki olduğunu bilmiyordum.” şeklinde konuştu.

Ödül, 170 bin Euro değerinde

Jürgen Habermas, “Yılın Kültürel Kişiliği” ödülünü kazanmıştı ve 23 Mayıs tarihinde Abu Dabi’ye uçarak oradan ödülünü alacaktı.

Ödülün şu anki değerinin ise 170 bin Euro olduğu açıklandı. 

Yorumlar (0)