Filistinliler, boş mermi kovanlarıyla Mescid-i Aksa'yı resmetti

Filistinliler, İsrail polisinin zulmüne direnmeye devam ederken polis tarafından kendilerine atılan plastik mermilerin boş kovanlarını toplayıp Mescid-i Aksa’nın resmini yaptı. 

DÜNYA 11.05.2021, 11:22 11.05.2021, 17:19
Filistinliler, boş mermi kovanlarıyla Mescid-i Aksa'yı resmetti

İsrail polisi, Kudüs ve Gazze’nin çeşitli bölgelerinde Filistinli sivillere karşı sert müdahalelerde bulunmaya devam ediyor. Plastik mermi, ses ve gaz bombası ile Filistinli topluluklara müdahale eden polisler, Müslüman topluluğun ibadet etmesini engelliyor.

Ramazan ayının başlangıcıyla başlayan ve özellikle son günlerde şiddetini artıran bu müdahaleler, onlarca Filistinlinin vefat etmesine ve yüzlercesinin de yaralanmasına sebep oldu.



Kovanları topladılar, resim yaptılar

Sert müdahalelere karşı taşlar ve sopalarla mücadele eden Filistin halkı, Şam Kapısı önünde kendilerine atılan plastik ve gerçek mermilerin boş kovanlarını topladılar ve bunları Mescid-i Aksa’nın bahçesine getirdiler.

Resim yeteneklerini konuşturan gençler, kovanlar ile Mescid’in resmini yaptı. Sessiz şekilde mücadele veren Filistinlilerin bu hareketi, tarihin “pasif direniş” sayfalarında yer aldı. Bu resim ile siviller, “Direnmeye ve ayakta durmaya devam edeceğiz.” mesajı verdi. 

Yorumlar (0)