Filistinli Başkonsolos'tan İsrail için mükemmel fikir!

ABD Başkanı Donald Trump'ın bir ülkenin başkentini bir başka ülkeye verme yetkisinin olmadığını hatırlatan Filistin'in Erbil Başkonsolosu Nazmi Hazuri, "Trump New York'u İsrail'e versin" dedi.

DÜNYA 30.01.2020, 15:12
Filistinli Başkonsolos'tan İsrail için mükemmel fikir!

Filistin'in Irak'taki Erbil Başkonsolosu Nazmi Hazuri, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın bir ülkenin başkentini başka bir ülkeye verme yetkisi olmadığını anımsatarak, istiyorsa "New York'u İsrail'e verebileceği" fikrini ortaya attı.

Filistin'in Erbil Başkonsolosu Nazmi Hazuri, Washington yönetimi tarafından Filistin-İsrail meselesine "çözüm bulmak" iddiasıyla hazırlanan sözde barış planını Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin meselesinde attığı tüm adımların uluslararası hukukun ihlali kapsamına girdiğini belirten Filistin'in Erbil Başkonsolosu Nazmi Hazuri, "Çünkü Donald Trump'ın bir ülkenin başkentini başka bir ülkeye verme yetkisi yok. Hadi bakalım New York'u İsrail'e versin." diyerek tepkisini dile getirdi.

Kudüs'ün Filistin'in başkenti ve Müslümanlar için kutsal bir mekan olarak kalacağının altını kalın çizgilerle çizen Filistin'in Erbil Başkonsolosu Nazmi Hazuri, "Kudüs Trump'ın özel mülkü, bankalardaki hesabı değil ki istediği gibi alışveriş yapsın. Kudüs tüm Müslümanların mülküdür." diye konuştu.

Yorumlar (0)