Filistin’deki durumu anlatan “el-Aksa’da Bir Gece” filmi gösterimde 

Filistin ve İsrail arasındaki olayları ve Filistinlileri anlatan “el-Aksa’da Bir Gece” isimli film, Kanada’da gösterime girdi. 

DÜNYA 05.06.2021, 12:40 06.06.2021, 10:06
Filistin’deki durumu anlatan “el-Aksa’da Bir Gece” filmi gösterimde 

Kanada’daki insani yardım organizasyonu Islamic Relief Canada, “el-Aksa’da Bir Gece” isimli filmi Kanada’da gösterime soktu. Filmde İsrail askerlerinin Filistinlilere uyguladığı şiddet, Batı Şeria ve Gazze’deki Müslümanların gördüğü şiddet ve ülkedeki yıkım gibi pek çok insanlık dışı durum anlatıldı.



Hamilton Müslümanlar Derneği ve organizasyonun ortaklaşa yaptığı film, Hamilton kentinde kurulan açık hava sinemasında gösterime sunuldu. Etkinlik koordinatörü İbtihaj Khan, “Amacımız, Filistinlilerin ve dünyanın hafızasını tazeleyip farkındalık oluşturmak.” açıklamasında bulundu.



“Filistin, İslam dünyasının kanayan yarası”



Hamilton’da ikamet eden imam ise “Filistin, İslam dünyasının kanayan yarası.” şeklinde konuştu. Kanada’da şu anda gündem maddesi olan, “yatılı kilise okullarında eğitim gören öğrencilerin 120 sene önce yaşanılanlara” atıfta bulunarak şu açıklamalarda bulundu: “Henüz iki hafta öncesinde 66 çocuk yüzlerce masum katledildi. Modern toplumların Filistin, Kudüs ve Gazze’de yaşanılanlardan ders çıkarması gerekiyor.” 



Şu anda yalnızca Hamilton’da gösterimde olan film, yaz boyunca Kanada’nın farklı kentlerinde gösterime girecek. 

Yorumlar (0)