Filistin: Türkiye talebimizi kabul etti

Filistin Dışişleri Bakanlığından "Türkiye, mali ve tıbbi yardım talebimizi kabul etti" açıklaması yapıldı.

DÜNYA 23.04.2020, 07:55
Filistin: Türkiye talebimizi kabul etti

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadele için Türkiye'ye yapılan mali ve tıbbi yardım talebinin kabul edildiğini açıkladı.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Filistin adına Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki'nin yaptığı mali ve tıbbi yardım talebinin, Türk yetkililer tarafından kabul edildiği bildirildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, "Türk hükümetinin, İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı) Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısı'nda, Filistin'e yardım paketini duyurduğu" kaydedildi.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) test ekipmanı, maske, özel kıyafet ve diğer temel ekipmanların temini için gerekli hazırlıkların tamamlandığına vurgu yapılan açıklamada, bu tıbbi malzemelerin yakın bir zamanda Filistin Sağlık Bakanlığının eline ulaşmasının umut edildiği bildirildi.

Açıklamada, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ve Türk hükümetine yardımlardan ötürü minnettar oldukları vurgulandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Türkiye'nin çağrısıyla video konferans formatında gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İcra Komitesi Toplantısı'nda, Covid-19'la (yeni tip koronavirüs) mücadelenin gündeme geldiğini ve salgının görüldüğü ülkelere insani yardımların nasıl ulaştırılabileceğinin ele alındığını belirtmişti.

Yorumlar (0)