Filistin Dışişleri Bakanlığı, UNESCO’nun Filistin lehine aldığı kararları aktardı 

UNESCO, Paris’te düzenlenen Yürütme Konseyi 212’inci Oturumu’nda Filistin lehine iki karar aldı. Kararları, Filistin Dışişleri Bakanlığı duyurdu. 

DÜNYA 14.10.2021, 08:19 14.10.2021, 17:51
Filistin Dışişleri Bakanlığı, UNESCO’nun Filistin lehine aldığı kararları aktardı 

UNESCO Paris Yürütme Konseyi, 212’nci Oturumu’nu düzenledi. Oturumda, Filistin lehine iki karar alındı ve kararlar, Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından dünyaya duyuruldu.  

“İşgal altındaki Filistin” kuralları 

Filistin Dışişleri Bakanlığı, “işgal altındaki Filistin” ve “kültür ve eğitim kurumları” hakkında iki farklı karar alındığını ve bu kararların da Yürütme Konseyi tarafından oy birliğiyle kabul edildiğini ifade etti. Alınan kararlardan ilkine göre işgalci İsrail’in mukaddes şehirde aldığı tedbirler geçersiz sayılacak ve derhal iptal edilecek. Ayrıca İsrail’in, Doğu Kudüs’teki yasadışı tünel kazma projeleri ve politikaları da son bulacak ve Eski Şehir’deki kültürel yapı ile Filistinlilerin ibadet hakları da korunacak. 



Batı Şeria

“Üç semavi dinin merkezi tahrip edilmesin” 

Filistin Dışişleri Bakanlığı, UNESCO’nun aldığı kararları memnuniyetle karşılarken üç semavi dinin merkezi konumundaki Kudüs’ün tahrip edilmesinin de engellenmesini istedi.  

İsrail, 1967 senesinde işgal etmeye başladığı Batı Şeria’da 250’den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim yeri kurmuş ve buraya 450 bin kadar kişiyi yerleştirmişti. Bu durum, işgal altında yaşamaya çalışan Filistinlilerin hayatını daha da zor hale getiriyor. 

Yorumlar (0)