Filistin Başbakanı'ndan "ABD-İsrail" talimatı!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail ile ilişkilerin kesilmesiyle ilgili bakanlıklara talimat verdi.

DÜNYA 21.05.2020, 08:14
Filistin Başbakanı'ndan "ABD-İsrail" talimatı!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın ABD ve İsrail ile ilişkilerin kesilmesine ilişkin aldığı kararların hayata geçirilmesi talimatı verdi.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, akşam saatlerinde gerçekleşen olağanüstü kabine toplantısında tüm bakanlıklara Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın aldığı kararlara ilişkin fiili adımlar atma ve acil önlemler alma talimatı verdi.

Facebook hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, başkanlık ettiği hükümetin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail ile imzalanan tüm anlaşmaların feshedilmesiyle ilgili kararını desteklediğinin altını çizdi.

Filistin topraklarının ilhakının imzalanan anlaşmaların çiğnenmesi ve bölgesel ve uluslararası güvenliğin tehdit edilmesi anlamına geldiğini kaydeden Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, ilhakın, Filistin devletinin kurulmaması için sistematik bir şekilde çalışan İsrail'deki koalisyon hükümetinin programını yansıttığını belirtti.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, uluslararası topluma sorumluluklarını yerine getirme ve Filistin halkına uluslararası koruma sağlama çağrısında bulundu.

Filistin'in üst düzey yetkilileriyle İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak planlarına karşı atılacak adımları görüşmek üzere önceki akşam Ramallah'ta bir araya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, toplantıda yaptığı konuşmada, güvenlik anlaşmaları da dahil olmak üzere, ABD ve İsrail ile yapılan anlaşma ve mutabakatlara bağlı kalınmayacağını ilan etmişti.

Yorumlar (0)