Filistin, BAE'nin gönderdiği yardım malzemelerini reddetti!

Filistin Yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için İsrail üzerinden Filistin'e gönderdiği yardım malzemelerini kabul etmedi.

DÜNYA 21.05.2020, 15:40 21.05.2020, 16:39
Filistin, BAE'nin gönderdiği yardım malzemelerini reddetti!

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, Batı Şeria’nın Beytullahim şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) tıbbi malzemeleriyle ilgili bizimle herhangi bir koordinasyon yapılmamıştır. Dolayısıyla bizimle koordine edilmeksizin gelen bu yardımları reddediyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Filistin’e dair her şey bizimle koordine edilerek yapılmalı"

Filistin Sağlık Bakanı Keyle, Filistin’in bir devlet olduğuna dikkat çekerek, "Filistin’e dair her şey bizimle koordine edilerek yapılmalıdır." diye konuştu. 

Diğer yandan, isminin açıklanmasını istemeyen Filistinli bir kaynak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) söz konusu tıbbi yardım malzemelerinin, Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov ile koordinasyon haline İsrail’egönderildiğini kaydetti. 

"Arap dünyasının İsrail ile normalleşme süreci çerçevesinde yapılmıştır"

Kaynak, Abu Dabi'nin Filistin Yönetimi ile herhangi bir koordinasyon sağlamadığını belirterek, "Bu tıbbi yardım yöntemi Arap dünyasının İsrail ile normalleşme süreci çerçevesinde yapılmıştır, biz de bunu reddediyoruz." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)