Filipinler, tarihinin ikinci büyük felaketini yaşıyor: Rai Tayfunu’nda ölenlerin sayısı 375’e yükseldi 

Filipinler’in güneydoğu ve orta kesimlerinde meydana gelen Rai Tayfunu, 375 kişinin ölümüne sebep oldu. Hızı saatte 195 kilometreyi bulan Rai, pek çok bölgede ciddi yıkıma ve elektrik kesintilerine sebep oldu.  

DÜNYA 20.12.2021, 16:08 20.12.2021, 16:12
Filipinler, tarihinin ikinci büyük felaketini yaşıyor: Rai Tayfunu’nda ölenlerin sayısı 375’e yükseldi 

Filipinler haber ajansından aktarılan bilgiye göre saatteki hızı 195 kilometreyi bulan Rai Tayfunu ve beraberinde gelen ciddi yıkım sebebiyle 375 kişi hayatını kaybetti. Özellikle Bohol ve Cebu’da etkili olan Rai Tayfunu sırasında kaybolan onlarca kişinin arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. 



Sel ve fırtınayı beraberinde getirdi 

Tayfun, sel ve fırtına ile birlikte şehirlerin neredeyse tamamını yıktı. Bohol Valisi Arthur Yap ise vilayet sınırları içindeki belediyelerin başkanlarına, acil yardım çalışmalarında destek olmaları konusunda talimat verdi. Halkın su, gıda ve temizlik ürünleri ihtiyaçlarının acil şekilde giderilmesi konusunda anlaşma sağlandı. 



780 bin kişinin etkilendiği ve şimdiye kadar 300 bin köylünün tahliye edildiği Rai Tayfunu, binlerce ağacı ve köprüyü yıktı; evleri ve yolları kullanılamaz hale getirdi. Filipinler ordusu ise bölgeye sevk edildi. Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, 40 milyon Dolar yardım yapılacağını duyurdu.  



Filipinler’de her sene büyük çaplı tayfun gerçekleşiyor. 2013 senesindeki bir tayfunda 6 bin kişi ölmüştü. 

Yorumlar (0)