Filipinler'de seçim: Eski diktatörün oğlu fark attı!

Filipinler'de yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde oy sayımı devam ediyor. Seçimlerde en yakın rakibini ikiye katlayan eski diktatörün oğlu Ferdinand Marcos (64), televizyondan yaptığı konuşmada halka teşekkür etti.

DÜNYA 09.05.2022, 20:26 10.05.2022, 17:40 Hakan Öksüz
Filipinler'de seçim: Eski diktatörün oğlu fark attı!

Filipinler'de yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde eski diktatörün oğlu Ferdinand Marcos ile başkan yardımcısı Leni Robredo yarışıyor. Gelen bilgilere göre 64 yaşındaki Ferdinand Marcos, seçimleri açık ara önde götürüyor. 

Seçimle ilgili resmi olmayan sonuçlar, Filipinler Seçim Komisyonu (COMELEC) tarafından duyuruldu. Açıklamalara göre lakabı "Bongbong" olan Ferdinand Marcos, şimdiye kadar 24 milyon oy aldı ve en yakın rakibini ikiye katladı. Diğer aday olan başkan yardımcısı Leni Robredo'nun yaklaşık 12 milyon oy aldığı kaydediliyor.

Manny Pacquiao kaç oy aldı?

Eski diktatörün oğlunun seçimlerde en yakın rakibini ikiye katlaması, ülkenin gündemine oturdu. Gelen bilgilere göre eski boksör Manny Pacquiao, 2 milyon 233 bin 664 oy aldı. Seçimlerde en az 67 milyon seçmenin oy kullandığı ve 45 milyon oyun sayıldığı belirtiliyor. 

Ferdinand Marcos konuşma yaptı

Resmi olmayan sonuçlara göre yeni devlet başkanı seçilen Ferdinand Marcos, televizyondan halka seslendi. Oy sayımının henüz sonuçlanmadığını ancak kendisine destek olan herkese teşekkür ettiğini kaydeden Marcos, "Bu sonuçlar tek kişinin değil, ekip halinde çalışan çok sayıda insanın başarısı." dedi.

Yorumlar (0)