Filipinler'de Megi dehşeti: Toprağa gömüldüler!

Filipinlerde etkili olan Megi fırtınası nedeniyle en az 24 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. İsmi verilmeyen bir arama-kurtarma çalışanı, "Toprak altında halen daha kurtaramadığımız çok sayıda kişi var." dedi.

DÜNYA 11.04.2022, 19:17 Hakan Öksüz
Filipinler'de Megi dehşeti: Toprağa gömüldüler!

Pasifik Okyasunu açıklarında bulunan Filipinler, yeni bir tropikal fırtına ile sarsıldı. Megi adı verilen tropikal fırtına, ada ülkesinde dehşet saçtı. Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Konseyi (NDRRMC), fırtına nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kayması sonucu en az 24 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Ülkenin güney bölgelerinde yaşanan selde 3 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden NDRRMC, 1 kişinin ise kayıplara karıştığını bildirdi. Visayas Adaları'nda ise fırtına nedeniyle en az 21 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Can kurtarma ekiplerinin 10 köyde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

"Toprak altında çok fazla kişi var"

Ülkede 24 ayrı arama-kurtarma ekibinin görev yaptığı ifade edildi. Arama kurtarma ekibinde yer alan br çalışan, Megi fırtınasının neden olduğu felaketi anlattı. Çok sayıda kişinin canlı canlı toprağa gömüldüğünü söyleyen çalışan, "Toprak kaymasından kurtardıklarımız hastanede tedavi altında. Maalesef çok sayıda kişi halen daha toprak altında." diye konuştu.

Filipinli yetkililer, ülkede dün sabah saatlerinde başlayan Megi fırtınasının yol açtığı yıkımla ilgili bilgi verdi. Ülkede yaşayan en az 136 bin kişinin fırtınadan etkilendiği kaydedildi.

Açıklamada en az 13 bin kişinin ise barınma merkezlerine alındığı bildirildi. Gelen bilgilere göre Megi, bu yıl Filipinlerde etkili olan ilk tropikal fırtına olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)