Filipinler'de kaçırılma!

İngiliz ve Filipinli çift, Güney Filipinler’de kaçırıldı.

DÜNYA 05.10.2019, 10:36 05.10.2019, 10:50
Filipinler'de kaçırılma!

Allan Hyrons ve eşi Wilma Paglinawan Hyrons, Zamboanga Del Sur’daki Tukuran kentinde işlettikleri Hyrons Plajı’ndan cuma akşam 18:50’de kaçırıldı.

Çifte vatandaş Hyrons, eşiyle birlikte 2013’ten beri bölgede yaşıyor ve birkaç işletme çalıştırıyordu.

İngiliz The Guardian gazetesine konuşan polis sözcüsü, iki şüphelinin olaydan bir gün önce otele yerleştiğini ve kaçıracakları çifti beklediklerini söyledi. Sözcü, Hyrons çiftinin bölgede birkaç işletmeye sahip olduklarından dolayı gün içinde çok yer değiştirdiklerini, o yüzden şüphelilerin çifti beklemek zorunda kaldığını iddia etti.

Cuma sabahı ise silahlı birkaç kişi daha otele geldi ve çifti motorlu iki gemiye yerleştirdi. Birbirlerinden farklı iki yöne giden gemilere çiftin birlikte mi ayrı mı bindirildiği hâlâ bilinmiyor.

"Bölgemizde uzun süredir böyle bir olay yaşamıyorduk"

Filipinler Askerî Kuvvetleri de duruma müdahale ediyor ancak güvenlik güçlerine göre olayı kimin yaptığı hâlâ belli değil.

Ana kara Mindanao’ya bağlı Zamboanga yarımadasında uzun süredir bir kaçırılma vakası yaşanmıyordu. Kaçırılma olaylarını azaltmak için Filipinler, Endonezya ve Malezya arasında imzalanan üçlü vardiya anlaşması da olay sayılarını oldukça azaltmıştı. Polis sözcüsü Helen Galvez de bu duruma dikkat çekerek “Bölgemizde uzun süredir böyle bir olay yaşamıyorduk. Alarma geçtik.” dedi.

Yorumlar (0)