FETÖ'cüler ABD'ye nasıl sığınıyorlar?

Amerika'ya kaçan FETÖ'cüler, yasal bir kimlik kazanmak için Türkiye'yi karalayıp, iftiralar atıyor; Türkiye düşmanlığı çatısında bir lobi kurmayı amaçlıyor.

DÜNYA 15.07.2019, 12:17
FETÖ'cüler ABD'ye nasıl sığınıyorlar?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ne kaçan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları, Amerika'da yasal bir kimlik kazanmak için Türkiye'yi karalayıp, çeşitli iftiralar atıp, şirket evlilikleri yaparken; örgüt 15 Temmuz darbe girişimiyle hiçbir ilgisi olmayan Türk vatandaşlarını da "Amerika'ya girmenin en kolay yolu bu" diyerek aynı şekilde vize almaya teşvik ediyorlar. FETÖ bu şekilde Türkiye düşmanlığı çatısında bir lobi kurmayı amaçlıyor.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, 15 Temmuz sürecinde Türkiye'den kaçan FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) mensupları, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde yasallaşmak için tüm yolları deniyor.

FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) mensuplarının en sık başvurduğu yöntemin, Türkiye'de tehlike altında oldukları iftirasını atarak kendilerini mağdur gösterip Amerika'ya iltica etmek olduğu ifade ediliyor.

FETÖ'nün avukatlarının matbuu dilekçeleri

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yakın avukatların düzenlediği ve tamamen düzmece bilgilerle dolu dilekçelerde Amerika Birleşik Devletleri'ne iltica etmek isteyen kişi ya da kişiler, Türkiye'de ağır insan hakları ihlalleri işlendiği, keyfi tutuklamalar olduğu, can güvenliklerinin bulunmadığı ve Türkiye'ye dönmeleri halinde tüm haklarının ihlal edileceği gibi iftiralar atıyor.

Güvenilir kaynaklar, iltica sürecinde Amerikan yargısının bu dilekçelerde belirtilen gerekçeler için hiçbir belge talebinde bulunmadığını, başvuru gerekçelerinin neredeyse tamamen beyana dayalı olduğunu ve örgüt üyelerinin bu açığı kullandıklarını vurguladı.

ABD yargıçlarının sorduğu sorular

Kaynaklar, dilekçeleri alan yargıçların kendilerine “Bylock programı kullanıyor muydunuz? Zaman gazetesi üyesi miydiniz?” tarzında sorular sorduğunu, bu sorulara FETÖ’cü avukatların talimatları doğrultusunda cevap verildiğinde ise Yeşil Kart almanın neredeyse garanti olduğunu bildirdi.

Söz konusu sürecin gayet hızlı işlediğini vurgulayan kaynaklar, bu kişilerin bazen 3 ay kadar kısa bir sürede çalışma vizesi sahibi olduklarını aktardılar. Çalışma vizesi bulunan şahıslar bir yıl içinde Yeşil Kart'a başvurabiliyor ve takip eden 3 ila 5 yıl zaman diliminde de vatandaşlık hakkı kazanıyor.

Diğer taraftan bu tarz yöntemleri daha önce bölücü terör örgütü PKK ile ilişkili kişilerin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa ülkelerinde kullandığı, "Türkiye'de can güvenlikleri olmadığı" gerekçesiyle bu ülkelere iltica ettiği biliniyor. İki örgütün yöntemleri arasında hiçbir farklılığın bulunmaması ise dikkati çekici.

İlticada en etkili yöntem: Şirket evlilikleri

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının sıklıkla başvurduğu bir diğer yöntem ise şirket evlilikleri.

Türkiye'den kaçarken Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ne bir şekilde yüklü miktarda para getiren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları, bu paraları özellikle New York ve New Jersey bölgesinde yoğunluklu olmak üzere belirli iş yerleri üzerinden "yatırımcı yeşil kartı" almak için kullanıyor.

Maddi olarak zor durumda olan işletmecilere yaklaşan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları, on binlerce dolarlık yatırım göstererek girişimci statüsünden yeşil kart sahibi oluyor.

Yeşil Kart sahibi olduktan sonra birkaç yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşlığına geçen FETÖ'cü alçaklar, söz konusu iş yerlerinden ayrılarak yerlerini Türkiye'den yeni gelen ya da Yeşil Kart arayışında olan başka Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına bırakıyor.

Terör örgütü üyeleri arasında zaman zaman şirket evlilikleri nedeniyle anlaşmazlıklar çıktığı, hatta mahkemelik oldukları da biliniyor.

FETÖ mahkemesi

Sözü edilen anlaşmazlıklara bir örnek olarak California eyaletinde yaşayan firari FETÖ'cü iş adamı Osman Nakipoğlu’nun oğlu Bahattin Nakipoğlu’nun FETÖ mensubu bazı iş adamları ile yaşadıkları gösteriliyor.

Oğul Bahattin Nakipoğlu’nun danışmanlık şirketi ile FETÖ’cü başka iş adamları arasında yaşanan anlaşmazlıklar "FETÖ mahkemesine" götürülüyor. Baba Osman Nakipoğlu'nun FETÖ'cü iş adamları ile oğlu arasında bir mahkeme kurduğu ve herkesin baba Nakipoğlu'nun sözüne uyduğu ifade ediliyor.

Kaynaklar ayrıca; FETÖ'ye yakın avukatların, söz konusu şekilde çalışma vizesi almak için Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkisi olmayan ve Amerika'da tutunmaya çalışan kişileri de teşvik ettiğini dile getirdi.

Güvenilir Kaynaklar, böylece örgütün hem Türkiye'yi karalayarak çalışma vizesi yoluyla mensuplarının sayısını artırdığını hem de şirket evlilikleri ile milyonlarca doları Fetullahçı Terör Örgütü havuzunda tuttuğunu dile getirdi.

Katalog yoluyla evlilik tamgaz!

Fetullahçı Terör Örgütü mensupları Türkiye'de yıllarca uyguladıkları katalogla evlendirme yöntemlerini Amerika'da da devam ettiriyor. Türkiye'den gelen ve Amerika'da henüz kalıcı bir statüsü olmayan FETÖ'cüler, bu ülke vatandaşı olan başka örgüt mensupları ile evlendirilerek Yeşil Kart sahibi yapılıyor.

Güvenilir kaynaklar, örgütün söz konusu yöntemlerle Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili ya da ilişkisiz kişilere vize alarak ve Amerika'ya iltica ederek Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yandaşlarının Türkiye düşmanı bir lobicilik çalışması yaptığı uyarasında bulunuyor. 

Yorumlar (0)