FDA ilk kez bir Kovid-19 aşısına 'tam onay' verdi

FDA (ABD Gıda ve İlaç Dairesi), COVID-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı Pfizer-BioNTech aşısına 16 yaş ve üstü için tam onay verdiğini açıkladı.

DÜNYA 23.08.2021, 18:20 24.08.2021, 01:17
FDA ilk kez bir Kovid-19 aşısına 'tam onay' verdi

FDA tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Pfizer-BioNTech'in koronavirüs aşısı için 16 yaş ve üstü kullanıma tam onay vermesinin COVID-19 salgınıyla mücadelede önemli bir kilometre taşı olduğunun altını çizdi.

FDA yetkilisi Janet Woodcock, "Çok sayıda insan koronavirüs aşılarını güvenle olurken, bazıları için aşıya ek bir güven duymak için FDA onayının önemli olduğunu kabul ediyoruz. Bugünkü kilometre taşı bizi Amerika Birleşik Devletleri'nde salgının gidişatını değiştirmeye bir adım daha yaklaştırdı." şeklinde konuştu.

Pfizer, 12-15 yaş için de başvuracak

Pfizer, FDA'ya tam kullanım onayı için ABD, AB (Avrupa Birliği), Güney Amerika, Türkiye ve Güney Afrika'da 44 bin denekten edinilen verileri sunduğunu duyurdu. Firma, söz konusu verilerin enfeksiyonu önlemede yüzde 91 etkili olduğunu bildirdi.

Firma, 12-15 yaş arası verileri toplamasının akabinde söz konusu yaş grubu için de FDA'ya tam onay başvurusunda bulunacak.

FDA'nın verileri doğrultusunda, bugüne dek ABD'de aşılananların yüzde 54'ü Pfizer-BioNTech aşısı yaptırdı.

Yorumlar (0)