FBI: Rusya ve İran'ın müdahalesi saptandı

Amerika Birleşik Devletleri istihbaratı, Rusya ile İran'ın ABD seçimlerine müdahale etme çabalarının tespit edildiğini duyurdu.

DÜNYA 22.10.2020, 08:04
FBI: Rusya ve İran'ın müdahalesi saptandı

Amerika Birleşik Devletleri istihbaratından FBI (Federal Soruşturma Bürosu) ile DNI (Ulusal İstihbarat Direktörlüğü), Rusya ile İran'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde 3 Kasım 2020 tarihinde yapılacak 59. Başkanlık Seçimi'ne müdahale etmek için çalıştığını ve bazı Amerikan seçmenlerinin kişisel bilgilerinin bu ülkelerce ele geçirildiğinin saptandığını kaydetti.

Federal Soruşturma Bürosu Direktörü Chris Wray ve Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe, Washington DC'de önceden duyurusu yapılmamış bir son dakika basın toplantısı gerçekleştirdi.

"İki yabancı aktör" olarak tanımladığı Rusya ve İran'ın, ABD'deki 3 Kasım seçimlerinde kamuoyunu etkilemek amacıyla bazı hamleler yaptıklarını saptadıklarını belirten DNI Direktörü John Ratcliffe, konunun üzerinde çalıştıklarını, 59. Başkanlık seçimlerine dış müdahaleyi asla kabul etmediklerini ve hoş görmediklerini bildirdi.

Rusya ve İran'ın bazı ABD'li seçmenlerin kişisel bilgilerini ele geçirdiklerini belirlediklerini ifade eden DNI Direktörü John Ratcliffe, İran'ın ABD Başkanı Donald John Trump'a zarar vermek ve seçmeni Trump konusunda korkutmak amaçlı e-mailler atıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Rusya ve İran'ın ABD'li seçmenlerin bilgilerini kötü amaçla kullanabileceğini belirten DNI Direktörü John Ratcliffe, bu verilerin, yabancı aktörler (Rusya ve İran) tarafından kayıtlı ABD seçmenlerine, kafa karışıklığına, kargaşaya ve Amerika Birleşik Devletleri demokrasisine güven eksikliğine sebep olacak yanlış bilgiler verilmesi için kullanılabileceğini ifade etti.

Federal Soruşturma Bürosu Direktörü Wray ise Amerikan halkına seslenerek, oylarının sayıma dahil edildiği konusunda emin olmalarını istedi.

Yorumlar (0)