FBI'dan 'iç terörizm' soruşturması

ABD Federal Soruşturma Bürosu, California eyaletindeki yemek festivalinde yapılan silahlı saldırıyı "iç terörizm" kapsamında soruşturduklarını açıkladı.

DÜNYA 07.08.2019, 00:21
FBI'dan 'iç terörizm' soruşturması

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), California'nın kuzeyinde her yaz yapılan Gilroy Sarımsak Festivali'nde 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 12 kişi yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Kurum adına açıklama yapan FBI yetkilisi John Bennet, yapılan incelemelerden sonra saldırganın şiddet içerikli ideolojilere sahip olduğunu ve yemek festivaline plan dahilinde saldırdığını belirtti.

Saldırganın yemek festivalinin yanı sıra aralarında dini yapılar, siyasi kuruluşlar, federal binalar ve mahkemelerin de olduğu bir saldırı listesi yaptığına işaret eden Bennet, saldırının "iç terörizm" kapsamında ele alınacağını aktardı.

John Bennet, "Yaptığımız incelemeler sonucunda saldırganın şiddet içerikli ideolojileri savunduğuna dair bir çok delil bulduk. Bölücü bir mantalite ile karşılaştık. Saldırganın çok çeşitli şiddet eylemlerine meyil gösterdiğini görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Geçen hafta, Santino William Legan isimli bir beyaz Amerikalı, genellikle Güney Amerika kökenli insanların katıldığı yemek festivaline saldırı düzenleyerek 2'si çocuk 3 kişiyi öldürmüş, 12 kişiyi de yaralamıştı.

Legan, saldırıdan kısa bir süre önce sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, 500 kişiyi vuracağını öne sürmüştü.

Yorumlar (0)