Faytonu çeken kızgın at, Signoria Meydanı’nı birbirine kattı 

İtalya’da fayton çekerken sinirlenen at, ünlü Signoria Meydanı’nı birbirine kattı. At, İtalya İçişleri Bakanı’nın konvoy araçlarına zarar verdi. 

DÜNYA 22.06.2021, 12:40 23.06.2021, 09:17
Faytonu çeken kızgın at, Signoria Meydanı’nı birbirine kattı 

İtalya’nın Floransa şehrinde turistik bir faytonu çeken at, Signoria Meydanı’na geldiğinde sinirlenerek sahibinin kontrolünden çıktı. O sırada meydanda bulunan İtalya İçişleri Bakanı’nın araç konvoyuna maddi hasar veren at, meydan trafiğini de birbirine kattı. 

Ne olduğu anlaşılmadan kontrolden çıkan at, hızlı şekilde heykellerin arasına girdi. Meydanda bulunan heykeller sebebiyle açık hava müzesi olarak kullanılan mevkideki pek çok insan, panikle kaçıştı ve bulduğu yere saklandı. 



Zor sakinleştirildi 

Meydandaki ünlü tarihi binalardan olan Loggia dei Lanzi’ye doğru hızlıca koşan at, faytonundan kısa sürede kurtuldu. Sıkışık ortamda kaldığı için bu denli sinirlendiği düşünülen hayvan, uzun uğraşlar sonrasında seyisi tarafından sakinleştirilebildi. Yaralanan kimse olmazken ve meydandaki heykellere de zarar gelmezken İçişleri Bakanı’nın konvoy araçlarında maddi hasar oluştu. 

Yorumlar (0)