Fauci: 'Aşı karşıtları bizi çıkmaza sokuyor'

ABD Başkanı Biden'in Sağlık Başdanışmanı Dr. Anthony Fauci, Kovid-19 vakalarının artışa geçtiğini ve aşı karşıtı olan kişilerin, ülkeyi gereksiz bir çıkmaza soktuğunu ifade etti.

DÜNYA 26.07.2021, 07:34 26.07.2021, 15:17
Fauci: 'Aşı karşıtları bizi çıkmaza sokuyor'

Salgının sona ermesi için tek çare durumuna gelen aşılar, en fazla ABD tarafından kullanılmasına rağmen, aşı karşıtları sebebiyle bu oran giderek yavaşladı ve vakaların tekrar artmasına sebep oluyor.

“Ülkeyi çıkmaza sokuyorlar”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü ve ABD Başkanı Joe Biden'in Sağlık Başdanışmanı Dr. Anthony Fauci, ABD’de artışı süren vaka sayılarıyla ilgili çok öfkeli olduğuna dikkat çekerek, “Yanlış tarafa doğru gidiyoruz.” uyarısı yaptı.

Aşı olmayı reddedenlerin, ülkeyi salgın konusunda gereksiz bir çıkmaza soktuğuna dikkat çeken Fauci, vaka artışlarıyla birlikte yeniden maske zorunluluğu ve bazı yerlerde bağışıklık sistemini güçlendirmek için destekleyici aşıların aktif bir şekilde değerlendirildiği açıklamasını yaptı.

“Vakalar, aşısızlar arasında yükseliyor”

Fauci, "Vakalarda yaşanan artışlar, genel olarak aşısızlar arasında bir problem, bu sebeple aşısızlara gidip aşı olmaları için neredeyse yalvarmamızın sebebi bu." şeklinde konuştu.

Kovid-19 aşılamalarını günlük takip eden ABD Hastalık Koruma ve Önleme Merkezleri'nin son verilerinde ABD’de ilk doz aşı yaptıranların oranı yüzde 56,8 olarak belirlenirken, ikinci doz aşı oranı ise yüzde 49,1 civarında kaydedildi.

Yorumlar (0)