Fas’tan Türkiye’ye geliyorlardı: Barselona’ya acil iniş yapan uçaktan kaçtılar

Fas'tan yola çıkan ve Türkiye’ye doğru gelen bir yolcu uçağı acil iniş gerçekleştirdi. Barselona’ya iniş yapan uçakta içerisinde bulunan 28 yolcu pistte koşarak kaçmaya çalıştı.

DÜNYA 07.12.2022, 15:49 07.12.2022, 16:39
Fas’tan Türkiye’ye geliyorlardı: Barselona’ya acil iniş yapan uçaktan kaçtılar

Türkiye’ye gelmek üzere Fas'tan yola çıkan bir yolcu uçağı Barselona'ya acil iniş gerçekleştirdi. İspanya hükümeti tarafından paylaşılan bilgilere göre, acil inişin ardından uçak içerisinde bulunan 28 göçmenin piste inerek kaçmaya çalıştığı ifade edildi.

“Doğuruyorum” dedi, acil iniş istedi

İspanya yönetimi, uçuş sırasında bir kadının doğum yaptığını ifade etmesi üzerine uçağın acil iniş gerçekleştirdiğini, bu sırada uçak içerisindeki 28 göçmenin kaçmaya çalıştığını ve 14 kişinin yakalandığını dile getirdi. Gece vakitlerinde El Prat Havalimanı’na iniş gerçekleştiren 228 yolculu Pegasus Havayolları’na ait olan uçaktaki kişilerin pistte koşarak kaçmaya çalıştığı aktarıldı.

Hamile kadının doğum yapacağı hususunda uçuş ekibini kandırdığını ifade eden yetkililer, çoğunluğu Faslı olan göçmenlerin kaçak yollarla İspanya’ya girmeye çalıştığını belirtti. Hamile kadın içerisinde olmak üzere yakalanan kişiler tutuklanırken, kalan 14 kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

İspanya’nın basın kuruluşları tarafından yapılan haberlerde, 14 kişinin kaçtığının açıklandığı ancak daha sonra bu miktarın 28’e yükseldiği ifade edildi.

Yorumlar (0)