Fas'ta öldürülen turistlerin davasında idam kararı

İlk olarak Aralık 2018’de basına yansıyan, Fas'ta İskandinav iki kadın turistin öldürmesiyle ilgili davada 4 kişi hakkında idam kararı verildi.

DÜNYA 31.10.2019, 10:35 31.10.2019, 10:51
Fas'ta öldürülen turistlerin davasında idam kararı

Başkent Rabat'taki Sale İstinaf Mahkemesi’nin verdiği karar Norveç ve Danimarkalı iki kadın turistin cinayetiyle suçlanan sanıkların 4’üne idam kararı onaylandı.

Bunun yanında mahkemenin verdiği kararlar doğrultusunda 20 sanık hakkında 5 yıl ile 30 yıl arasında değişen hapis cezaları verildiği kaydedildi.

Sale’de terör suçları mahkemesinin tutuklu sanıklar hakkında 18 Temmuz'da verdiği karar, vahşice katledilen turist kadınların ailelerine 200 bin dolar tazminat ödenmesi şeklindeydi.

Olayın perde arkası

Fas İçişleri Bakanlığı’nın Aralık 2018'de yapmış olduğu yazılı açıklamaya göre, Toubkal Dağı yakınlarında İskandinavya’dan gelen biri Norveçli diğeri Danimarkalı iki kadın turist, iddialara göre, DEAŞ’a bağlılık yemini etmiş saldırganlar tarafından öldürülmüş, ölenlerin boyunlarında darp izleri olduğu da resmi kayıtlara geçmişti.



24 yaşındaki Louisa Verterger ve 28 yaşındaki Maren Ueland çıktıkları yürüyüş tatilinde şüphelilerin sadece 550 metre ileride pusuda beklerken görülmelerinin ardından bıçaklandı ve başları kesildi.



IndependentTurkish’in yaptığı habere göre davanın önceki duruşmalarında cinayetle ilişkili 21 kişi 5 yıldan müebbete kadar hapis cezasına çarptırılmıştı.

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani ise bu tip saldırıların Fas ve halkının sırtına indirilen bir hançer niteliği taşıdığını ifade ederken, Fas’ın kültür ve değerleriyle uyuşmayan bu eylemin bütün Fas halkın kesimlerince kınandığına dikkat çekmişti.

Yorumlar (0)