FARC'ın önemli ismi Meclis'te!

Kolombiya'da uyuşturucu ticareti suçlamasıyla bir yıl kaldığı cezaevinde kalan, ardından serbest bırakılan FARC liderlerinden Santrich, Temsilciler Meclisi'ndeki görevine başladı.

DÜNYA 11.06.2019, 20:20 11.06.2019, 20:53
FARC'ın önemli ismi Meclis'te!

Kolombiya'da uyuşturucu ticareti sebebiyle bir yıl kaldığı cezaevinden çıkarken yeniden gözaltına alınan ve Yüksek Mahkeme'nin kararıyla yeniden serbest bırakılan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) sembol ismi Jesus Santrich (Seuxis Paucias Hernandez) barış anlaşmasıyla kazandığı kongre üyeliğine nihayet kavuştu.

ABD'nin kendi topraklarında yargılamak istediği ve hükümet ile Başsavcılığın da bu yönde çaba gösterdiği Santrich, başkent Bogota'nın tarihi merkezinde bulunan Kolombiya Kongresi'nde yemin ederek yasama organının ikinci kanadı Temsilciler Meclisi'ndeki görevine resmen başladı.

Santrich, kendisini Başsavcılığın elinden kurtaran Yüksek Mahkeme'de Kongre Üyesi olarak yargılanacak.

Kolombiya'da devlet ve FARC içinde kavgaya yol açan Santrich davası, bu süreçte istifa eden eski Başsavcı Nestor Humberto Martinez'in geçen yıl 9 Nisan'daki operasyonu ile başlamıştı.

Meksikalı kartellerle uyuşturucu ticaretiyle suçlanan Santrich, Bogota dışındaki bir çiftlikte tutuklanmıştı. Bu kişilerden biri daha sonra ABD yargısı ile iş birliği yapmak için bu ülkenin yolunu tutmuş ve yargılanmaya başlamıştı.

Yorumlar (0)