Fan ters etki yaptı, gazı Yunanlar yedi!

Sığınmacılara attıkları gaz bombalarının tesirini artırmak için fan kuran Yunan güvenlik güçleri, oluşan ters akım nedeniyle bombalar kendi yanlarına düşünce zor durumda kaldılar.

DÜNYA 13.03.2020, 11:31 13.03.2020, 11:39
Fan ters etki yaptı, gazı Yunanlar yedi!

Sığınmacılar, Avrupa'ya gitmek amacıyla Yunanistan sınırında 15 gündür bekliyor.

Yunanistan sınır birlikleri, sığınmacılara attıkları gaz bombalarının tesirini artırmak için kullandıkları fanın yol açtığı ters etki yüzünden zaman zaman zor anlar yaşıyor.

Yunanistan hudut birlikleri, geçişleri engellemek için zaman zaman sığınmacılara biber gazı ve tazyikli suyun yanı sıra ölüm ve yaralanmalara sebep olan çivi ile güçlendirilmiş plastik mermi ve gerçek mermilerle saldırıyor.

Sınırın yakınlarındaki sığınmacılara sık sık biber gazı ve göz yaşartıcı gazla saldıran güvenlik güçleri, stokta kalmadığı için son kullanma tarihi geçmiş gazları da kullanıyor.

3 ölü, 2500 yaralı var!

Yunanistan'ın müdahalesi sırasında silahla vurulan Fas uyruklu Adil Ghazzal, Suriye uyruklu Muhammad Arab ve Pakistan uyruklu Muhammed Gulzar hayatını kaybederken; iki haftada 2500'e yakın sığınmacı yaralandı.

Kullandıkları fan ters akım oluşturunca...

Sığınmacılara karşı orantısız güç kullanan Yunan hudut birlikleri, uzun süredir Türkiye'ye doğru esen rüzgarın yön değiştirmesi sebebiyle gaz bombalarının etkisini artırmak amacıyla dün sınırdaki askerî araca monte edilmiş fanı çalıştırmaya başladı.

Zaman zaman işe yarayan fanın, zaman zaman da Yunan güvenlik güçlerine sıkıntı çıkardığı görüldü.

Fanın oluşturduğu akım yüzünden gaz bombalarının hedeflenen alandan geriye düşmesi sebebiyle Yunan hudut birlikleri gazdan etkilendi.

Bu arada, Yunan hudut birliklerinin attığı gaz bombasının fanın etkisiyle bulundukları alana düşmesi görüntülere de yansıdı.

Yorumlar (0)