"Fahrizade suikastında İsrail yapımı silahlar kullanıldı!"

Nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesine ilişkin açıklamada bulunan İranlı bir yetkili, söz konusu saldırıda kullanılan silahların İsrail yapımı olduğunu ve uydudan kontrol edilebildiğini söyledi. 

DÜNYA 30.11.2020, 13:47 30.11.2020, 13:51
"Fahrizade suikastında İsrail yapımı silahlar kullanıldı!"

Nükleer bilimci Muhsin Fahrizade, 27 Kasım Cuma günü suikasta uğramıştı. Tahran'ın Demavend ilçesinde bulunan Abserd bölgesinde, "İran bombasının babası" olarak bilinen ismin arabasına silahlı saldırı düzenlenmişti. Söz konusu saldırı sonucu Muhsin Fahrizade yaşamını yitirmişti. New York Times gazetesi, suikastı İsrail'in üstlendiğini ileri sürmüştü.

"Kanıtlar var"

Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesine ilişkin açıklamada bulunan İranlı bir yetkili, suikastın arkasında İsrail'in bulunduğuna ilişkin kanıtların mevcut olduğunu ifade etti. 

"İsrail yapımı silahlar kullanıldı"

Bu yetkili, İran devrimi karşıtı unsurların siyonist rejim tarafından Muhsin Fahrizade suikastı için kullanıldığını belirterek, saldırıda İsrail yapımı silahların kullanıldığını ve söz konusu silahların uydudan kontrol edilebildiğini söyledi. 

İnsan faktörü olmadan...

Muhsin Fahrizade suikastına ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. 

Fars Haber Ajansı, olay yerine yaklaşık 150 metre mesafede bir kamyonetin park edildiğini ve söz konusu kamyonetin arkasına da uzaktan kontrollü bir makineli tüfeğin yerleştirildiğini bildirdi. Devrim Muhafızları Ordusu'na yakın olan haber ajansı, Muhsin Fahrizade suikastının herhangi bir şekilde insan faktörü olmadan, makineli tüfek ile düzenlendiğini aktardı. 

3 dakikada sona erdi

Nükleer bilimcinin araçtan iner inmez makineli tüfekle vurulduğunu kaydeden Fars Haber Ajansı, söz konusu saldırının toplam 3 dakikada sona erdiğini ve en sonunda da kamyonetin patlatıldığını ifade etti. 

Muhsin Fahrizade suikastında kullanılan kamyonetin 29 Ekim günü yurt dışına çıktığı tespit edildi. İran basınında önceden yayınlanan haberlerde, olay esnasında koruma ekibi ile saldırganlar arasında çatışma meydana geldiği kaydedilmişti. 

Defnedildi

Diğer yandan, suikasta kurban giden nükleer bilimci, İran'ın başkenti Tahran'da defnedildi. İran Savunma Bakanlığında gerçekleştirilen cenaze törenine Muhsin Fahrizade'nin ailesi ve milletvekillerinin yanı sıra şu isimler de katıldı:

Savunma Bakanı Emir Hatemi, 

Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi,

Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kani, 

Yol ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami,

Devrim Muhafızları Genel Komutanı Hüseyin Selami.

"Karşılıksız bırakılmayacak"

İmamzade Salih Türbesi'nin avlusunda toprağa verilen Muhsin Fahrizade'nin suikastı daha çok konuşulacağa benziyor. Savunma Bakanı Emir Hatemi, suikastın karşılıksız bırakılmayacağını belirterek, İran lideri Ali Hamaney tarafından verilecek talimatın fiili olacağını belirtti.

Yorumlar (0)