Facebook açıklama yaptı: Hesaplar neden kapanıyor?

Facebook hesaplarının kapanması konusunda Dünya genelinde yaşanan problem, her geçen gün artmaya başladı! Konuyla ilgili Facebook’tan bir açıklama geldi.

DÜNYA 02.04.2022, 10:58 03.04.2022, 10:01
Facebook açıklama yaptı: Hesaplar neden kapanıyor?

Facebook kullanıcıları, bir süredir hesaplarını sebepsiz bir şekilde kapanmış buluyorlar. Kapanan hesaplar için cinsiyet, kişi, cinsiyet veya bölge fark etmiyor, problem tüm dünya genelinde yaşanıyor. 

Dünya genelinde hesaplar kapanıyor

Hesabı kapanan kullanıcılar ise herhangi bir kuralı ihlal etmedikleri halde hesaplarının kapanması sebebiyle bundan rahatsızlık duyduğunu söylediler.

Facebook, kapanan hesapların kullanıcılarına şu şekilde mesaj gönderiyor: “Topluluk Standartlarımıza uymadığı için Facebook hesabınız devre dışı bırakıldı. Bu karar geri alınamaz.” Hesapların kapanmasının artmasından sonra Facebook, konuya ilişkin açıklama yaptı. 

Facebook: "Problemi çözmek için çalışıyoruz"

Facebook, hesap kapanma problemiyle ilgili problemin farkında olduklarını ve en kısa sürede sorunu çözmek için uğraştıklarını aktardı. Fakat problemden kaç kişinin etkilendiğini, kapanan hesapların geri açılıp açılmayacağı ile ilgili bir açıklama gelmedi.

Bir Facebook kullanıcısı kapanan hesabıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Uzun bir zamandır hiçbir şey paylaşmadım ya da yorum yapmadım. Bu sebeple saldırgan olarak değerlendirilecek herhangi bir şey yapmış olma imkanım yok. Üniversite döneminden ve aile toplantılarımdan bütün görüntüler Facebook’ta. 15 yılı aşkın içeriğe erişimim artık olmayacak, bu oldukça üzücü.”

Kapanan hesaplar sebebiyle mağdur olan Facebook kullanıcıları, asıl problemin; bir yere başvuramamak ve ne olduğunu bilmemek olduğunu ifade ettiler.


Yorumlar (0)