Eyfel Kulesi, Ukrayna bayrağı giydi 

Rusya’nın 4 gündür saldırı düzenlediği Ukrayna’ya destekler zaman zaman devam ederken dün akşam saatlerinde Eyfel Kulesi’ne Ukrayna renkleri yansıtıldı. 

DÜNYA 27.02.2022, 09:54 27.02.2022, 18:03
Eyfel Kulesi, Ukrayna bayrağı giydi 

Fransa, Rusya-Ukrayna geriliminde Ukrayna’ya destek verdiğini daha önce dile getirmiş ve Rusya ile Ruslara karşı başlatılması planlanan yaptırımlara destek vermişti. Putin için sık sık kınama mesajları yayınlayan Fransa, dün Ukrayna’nın renklerine büründü. 

Eyfel Kulesi sarı-mavi 

Ukrayna bayrağının renkleri olan sarı ve mavi, Eyfel Kulesi’ne yansıtıldı. Ülkenin dünya çapında simgelerinden olan yapısının bayrak renklerinde donatılması, Fransa’nın ve Fransızların Ukrayna’ya verdiği desteği bir kez daha gözler önüne serdi. 



Belediye Başkanı istedi 

Kulenin, Ukrayna bayrağında aydınlatılması talebinin Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından geldiği belirtildi. Kule, bugün 18.00’da yine Ukrayna renklerine bürünecek. 

Macron, mesajlarını sürdürüyor 

Dünya liderlerinin yanı sıra Macron da Putin ve Rusya’ya karşı yalnızca kınama mesajı yayınlamaya devam ediyor. Ülkeden, Ukrayna’ya yönelik fiili bir yardım henüz gerçekleşmedi. 

Yorumlar (0)